top of page

Vizitează Baia Mare, orașul muzeu, unde explorarea nu cunoaște final

Maramureșul este unic prin tradiții și obiceiuri ancestrale, de fiecare dată când vorbim despre Maramureș, ne gândim la oamenii noștri extrem de ospitalieri, frumoși și harnici, la locurile binecuvântate de Dumnezeu.


Maramuresul este împărţit în patru zone etnografice numite ţări, fiecare cu propriile sale obiceiuri şi stiluri de viaţă: Țara Maramureșului, Țara Lăpușului, Țara Chioarului și Țara Codrului.


Țara Maramureșului înglobează jumătatea nordică a județului Maramureș.


În Țara Maramureșului vii pentru cultura tradițională autentică reliefată prin arta prelucrării lemnului și portul tradițional care este purtat cu mândrie, dar și prin obiceiurile seculare. Muzeele, mănăstirile, bisericile de lemn aflate în patrimoniul UNESCO, Cimitirul Vesel sau mocănița de pe Valea Vaserului sunt doar câteva dintre atracțiile acestei zone.


Iar când vii în Țara Maramureșului, nu poți să ratezi vizitarea orașului Baia Mare, capitala celor 4 Țări - Țara Maramureșului, Țara Chiarului, Țara Codrului.


Călătoria dinspre Țara Maramureșului înspre Baia Mare rămâne o experiență unică. De la Țara Maramureșului, un loc unde poți descoperi tradițiile care sunt încă vii și unde vezi oameni îmbrăcați în vechiul port popular atunci când merg la biserică, la un oraș cosmopolit încărcat de istorie.

Ne aflăm în fața Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, una dintre cele mai fotogenice clădiri din Baia Mare, în imediata apropiere a Muzeului Satului care cuprinde monumente din cele patru zone etnografice ale județului Maramureș grupate în jurul Bisericii de lemn adusă din Chechiș.

Baia Mare este un oraș cu spații vibrante unde poți cu ușurință crea cadre de fotografie perfecte, fie că ești localnic sau turist! Spațiile deschise și largi, muzeele, sculpturile în aer liber fac din orașul nostru un #OrasMuzeu, unde explorarea nu cunoaște final.Așa că, dacă ai deja în plan să iei o pauză și să petreci o zi frumoasă, poți alege #OrașulVerde, Baia Mare.

Cu toții avem nevoie să ne încărcăm doza de optimism, iar #CâmpulTineretului ne oferă motive în plus să gândim: Totul va fi bine.Parcul Regina Maria și Câmpul Tineretului sunt gata să vă ofere o zonă de picnic confortabilă, locul perfect pentru a vă relaxa. Zona este ideală pentru o plimbare, un picnic sau o ieșire în natură alături de cei dragi. Toți cei care care aleg să-și petreacă timpul în parc o fac într-un mediu plăcut și curat.

Parcul Regina Maria e mereu plin de persoane care aleargă. Mereu, adică în orice anotimp, în orice moment al zilei și pe orice fel de vreme. Are dimensiuni mari, alei generoase și o bandă specială pentru alergat. De asemenea, #CâmpulTineretului este locul perfect unde poți lua #BaiaMareLaPas sau alerga 🏃‍♂️, locul unde te poți deconecta, ieși în natură chiar în oraș, unde îți poți regăsi optimismul și starea bună de spirit.

Baia Mare te invită la o cură de oxigen și relaxare, în timp ce descoperi lent 👣 un #OrașProaspăt, un #OrașCurat, un #OrașVerde și prietenos cu natura.Alexandra Catrinel Ghițescu

29 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page