top of page

Hai la masă! Ciuperci, piure de țelină și supă cu tăiței falși din legume

Salut, lume! Nu ne plângem de vreme, deoarece, serios, avem atâtea motive să facem să fie bine.


Spre exemplu, un prânz sau o cină gustoasă de post.

Se prepară rapid și păcat că nu puteți simți gustul.🙂


Supa se face foarte simplu: se pune la fiert o țelină mare, morcovi, o ceapă, pătrunjel, după care când sunt fierte, morcovii și țelina se dau pe răzătoarea fină, în loc de tăiței. Se servește cu pătrunjel verde din belșug.
Din țelină se face un piure nutritiv - se pune țelina în blender alături de puțin ulei. Ca și garnitură se trag la tigaie ciuperci champignons, ardei roșu gras tăiat fâșii, ardei iute, ceapă, usturoi și roșii cherry.
Dacă îți dorești un ingredient alimentar ușor de digerat, care se prepară rapid, e suficient de sățios și sănătos, ciupercile sunt ceea ce cauți. Mulți nutriționiști le recomandă celor care țin regimuri vegetariene, deoarece au o textură suficient de hrănitoare încât să poată înlocui carnea. Ele conţin puţine calorii, dar o mare varietate de vitamine şi minerale: seleniu, cupru, vitamine B2 şi B3, vitamina D.

Mineralele din compoziţia țelinei contribuie la o bună funcţionare a sistemului nervos şi endocrin. Ţelina are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre, vitamine din grupul A, B,C , dar şi minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu.


Mai ziceți și voi: de ce zâmbiți azi?

111 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page