top of page

Ultima smerenie a Tomitanului! Înaltpreasfințitul Teodosie, un ierarh care radiază spre alții!


Înaltpreasfințitul Teodosie este cu certitudine un ierarh care radiază spre alții, nu o personalitate care întoarce lumina spre el însuși, să poată fi văzut mai bine.

Un ierarh care se nevoiește, ajută cu sfaturi duhovnicești și se roagă neîncetat!

,,Este cel mai hulit dintre ierarhi, dar nimeni nu știe nevoința lui.. Vrednic este", scrie o credincioasă în apărarea arhiereului mult iubit.La acatistul din miezul nopții, transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului audiența a ajuns în unele zile și la 6000 de persoane. Cu siguranță că Tomitanul, așa cum i se spune, reușește să facă pastorație misionară.


Tot în apărarea dânsului, ca niște vrednice mironosițe, sar să îl apere credinciosele pe paginile de socializare ,,Joi seara la orele 23.50, ÎPS Teodosie citește două acatiste în Catedrală. Apoi pleacă noaptea la Suceava nemâncând nimic pentru că dimineaţa slujește liturghia și slujba de înmormântare a lui ÎPS Pimen. Totul se termină aseară pe la orele 17:00. Pleacă înapoi spre Constanţa, iar la 23:50 se află din nou în Catedrală, citind acatistul Sfintei Învieri. Iar acum se află în localitatea Ovidiu și slujește din nou Sfânta Liturghie.

Oare când mai mănâncă și mai doarme acest om? Cred că e ușor să ne dăm seama de ce îl urăște atât de mult satana și încearcă să-i pună beţe în roate. Nu suportă satana pe omul care se nevoiește și se roagă neîncetat."


Cred că cele mai elocvente în caracterizarea acestui ierarh sunt însuși mărturiile credincioșilor.


Alexandra GHIȚESCU

887 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page