top of page

Uimitor loc. Faceți cunoștință cu Bastionul Măcelarilor și a sa Grădină de Fluturi


De poveste ... 💜 Dacă vrei să îți reîncarci bateriile vara aceasta, atunci Grădina de Fluturi de la Bastionul Măcelarilor este locul potrivit pentru tine. O plimbare aici te face să te simți în inima naturii, departe de tot și de toate. Ține minte acest loc, pentru că e cu adevărat superb!

Muzeografii de la Bastionul Macelarilor din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș au amenajat în curtea instituției de cultură o oază de verdeață, mai precis o grădină de fluturi care încurajează biodiversitatea şi care îi îndeamnă pe cei mici, în mod special, să privească lumea care-i înconjoară în mod direct, nu doar în faţa unui ecran sau a unui monitor. În prezent, în grădină cresc peste 140 de specii de plante ornamentale, medicinale şi aromatice.Minerva Luca - sufletul Grădinii de FluturiBuchetul de flori oferit Minervei Luca în cadrul manifestului floral pentru normalitate și frumos


Spațiile publice urbane deschise, din domeniul public sunt de o mare importanță socială. Acestea facilitează interacțiunea între străini, un lucru esențial pentru construirea unor comunități urbane: servesc drept arene pentru interacțiune socială întâmplătoare, pot fi locuri pentru activitățile grupurilor marginalizate și locuri de întâlnire pentru absolut oricine.

Grădinile urbane sunt un plămân important de aer proaspăt pentru oraș. De fapt, multe metropole încep să combine aceste locuri verzi cu un design din ce în ce mai uluitor alături de jungla lor de beton. Acestea sunt elemente care fac ca orașele să fie mai ecologice și viabile și care adesea devin simboluri importante ale reamenajării și durabilității orașului însuși.


Bastionul Măcelarilor din Baia Mare face parte din vechiul sistem de fortificaţii al oraşului care timp îndelungat a fost situat, alături de Turnul Roşu, Bastionul Dogarilor şi Turnul de Sânge, pe una dintre principale căi de acces spre oraş.


Imagine din atelierele meșterilor populari de la Bastionul Măcelarilor

Bastionul a fost construit în secolul al XV-lea, monumentul fiind menţionat pentru prima dată în anul 1636, sub numele de Bastionul Mare Rotund, iar în documente ulterioare sub numele de Bastionul Măcelarilor şi Turnul de Sânge, aflându-se în preajma Porţii de Sud a oraşului, numită şi Poarta Maghiară.


Nu știu cum vezi tu România, dacă îi vezi partea plină sau goală a paharului, dar acest loc face Baia Mare magică. O minune de loc, chiar la noi în Baia Mare! 💜 Ține-l minte, pentru că e fain tare!

Alexandra Catrinel Ghițescu


91 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page