top of page

Slujba de Înviere la Baia Mare. Prețuim diversitatea culturală. Mii de băimăreni sărbătoresc Paștele

Mii de băimăreni romano-catolici sau reformați sărbătoresc Sfintele Paște în aceste zile. Foarte mulți credincioși participă la slujbele religioase, respectând pe cât posibil măsurile de siguranță anti-COVID.
Baia Mare este orașul gazdă al diversității culturale, orașul oamenilor ce îl ocrotesc frumos, indiferent de cultura și etnia lor. De aceea, sărbătorim împreună armonia, deoarece conviețuim în deplină prietenie. Spunem că nu există orașul maghiarilor, al românilor, al evreilor, Există doar „orașul nostru”, „cetatea noastră” și „sărbătorile noastre” care ne apropie și mai mult unii de alții.

Diversitatea religioasă și etnică aduce armonie și înțelegere în orașul oamenilor. Frumusețea și veselia oamenilor care trăiesc aici este doar o mică parte din spiritul băimărean.

Ieri au fost sfințite și coșurile de Paște la romano-catolici, în speranța unor vremuri mai bune. Imaginile de mai jos au fost realizate de către domnul primar Cătălin Cherecheș, la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime, din municipiul Baia Mare.


68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page