top of page

Să transformăm Maramureșul în brand inovativ pentru turismul românesc!


Indiferent de ce anotimp vorbim, Maramureșul are câte ceva de oferit pentru fiecare călător. Când ajungi aici spui că ai ajuns în Rai. Oamenii buni ca pâinea caldă, peisajele de basm și credința puternică fac din Maramureș locul în care Divinitatea, natura și oamenii și-au dat mâna în cel mai frumos mod cu putință.


Foto: Raluca Ene


Turismul rural este una din direcțiile în care strategia națională trebuie să se dezvolte, alături de turismul activ, turismul cultural și turismul urban. O aplicare corectă a măsurilor de promovare a turismului ar putea aduce România la un nivel existent în statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Industria turistică generează un număr însemnat de locuri de muncă. Economia locală, în ansamblu, beneficiază ca urmare a dezvoltării turismului. Turiștii creează o cerere suplimentară de servicii și bunuri de consum, stimulând astfel sectorul terțiar al economiei (serviciile, comerțul, industriile artizanale). În același timp, localitățile turistice tind să aibă o infrastructură edilitară și de servicii mai dezvoltate.


Foto: Raluca Ene


Cu siguranță o vizită în Maramureș rămâne o experiență unică, fiind acel loc în care tradițiile sunt încă vii și unde vezi oameni îmbrăcați în vechiul costum popular atunci când merg la biserică.


Foto: Raluca Ene


În Maramureș vii pentru istorie, etnografie, credință, ospitalitate și viață!Alexandra GHIȚESCU


515 afișări0 comentarii
bottom of page