Să facem bine! Ziua Mondială a Bunătății!
Actualizată în: 13 nov. 2020
Sărbătorită în fiecare an în 13 noiembrie, Ziua Mondială a Bunătăţii încurajează oamenii la înţelegere şi cooperare în comunităţi, uitând de orice barieră, de rasă sau de religie.

Bunătatea este un act marcat de empatie, generozitate, blândeţe, bunăvoinţă, tandreţe şi grijă pentru ceilalţi.
„Dar din dar se face Rai” – îndemnul biblic la bunătate şi generozitate, ne reaminteşte fiecăruia să ne deschidem inimile către cei din jur.

Romanul “Pay It Forward”, al Catherinei Ryan Hyde, a punctat însă destul de bine la acest capitol. Un băieţel de clasa a opta din Boston, Alex Southmayd, a citit cartea şi a început un fel de joc cu tatăl său. Cei doi şi-au propus ca, în fiecare zi, să facă o faptă bună pentru alţii. Într-o zi, băiatul a mers să cânte la pian la un azil de bătrâni.
„Pay it forward” îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb. Deşi filosofia pe care se bazează este altruismul, există totuşi un beneficiu – mulţumirea de sine pentru binele făcut.
De exemplu, un vagabond alcoolic care primește adăpost și bani poate că nu va renunța la alcool din prima, dar ajutorul primit l-ar pune să reflecteze asupra vieții lui și astfel într-o zi, la momentul oportun, se va decide să-și caute un rost.
Așadar, să facem bine! Un bine care poate costa puțin, dar care să aducă speranță! Să dăm mai departe! Conform psihologiei moderne, actele altruiste ne fac mai fericiţi, mai puţin stresaţi şi aduc o schimbare pozitivă în starea de spirit a celorlalți.
Mai puţin stresaţi şi cu o mai mare stimă de sine, cei care fac un bine au o sănătate fizică şi psihică mai bună!
Gândește-te la o idee de a schimba lumea și acționează în direcția ei!
Alexandra Ghițescu