top of page

Rugăciune istorică. IPS Teodosie zilnic alături de credincioși, în miez de noapte.


În contextul epidemiei de coronavirus,  IPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului,  îndeamnă credincioşii la apropiere sufletească de Dumnezeu şi de aproapele.În cadrul cuvântului de învățătură ierarhul a făcut următorul îndemn ,,Până la Florii să ne rugăm toți în fiecare noapte Acatistul Maicii Domnului pentru că noaptea s-au rugat cei din Constantinopol și au mulțumit Maicii Domnului și Maica Domnului i-a izbăvit de vrăjmașii care vroiau să-i nimicească".


Arhiepiscopul Tomisului, a exemplificat ,,Această boală este un vrăjmaș și vrăjmașul cel urâtor de oameni, este aducător de boli în diferite chipuri. Mântuitorul Hristos ne descoperă aceasta. Dintr-o mulțime de oameni bolnavi a scos demoni și s-au făcut sănătoși. Iată la miezul nopții puterea rugăciunii este cea mai mare. Eu vreau să mă rog împreună cu dvs. acest acatist în fiecare noapte. "


Ierarhul a făcut următoarea precizare ,,Dacă voi primi de la dvs cel puțin 1000 de mesaje că vreți să vin în Biserică să mă rog, să mă vedeți, înaintea Icoanei Maicii Domnului, de mâine noapte voi veni în fiecare noapte în biserică. Cum veți vrea frățiile voastre să vă exprimați, cum credeți că vă este mai de folos, cum simțiți mai bine rugăciunea. Poate simțiți o mai mare însuflețire când vă rugați împreună cu păstorul. Ce-mi veți scrie voi primi, până mâine seară și așa voi face."


La final acesta a concluzionat ,,să rămânem cu toții în rugăciune și să cerem încă o minune de la Maica Domnului."


Alexandra GHIȚESCU

2.200 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page