top of page

Răsfazz de duminică! Cum ar fi o pizza pe care să o mănânci în parc la picnic? Ușor de preparat


Răsfazz de duminică! Cum ar fi o pizza pe care să o mănânci în parc la #picnic?
Pizza și sos de usturoi cu iaurt grecescPizza mea nu-și încape în aluat de ingrediente. 🍕Cu legume de tot felul: roșii uscate, ardei roșu, ceapă, ciuperci, măsline, porumb. Vrăjite cu suc de roșii, busuioc, oregano, usturoi, ardei iute și mozarella, gorgonzola, puțin cașcaval afumat, prosciutto crudo, dar nu în ultimul rând salam chorizo. 🤩 Nu numai că o să-zzi lingi degetele după, dar o să rămăi direct fără ele! 😋


Cel mai simplu este să prepari aluat de pâine sau pizza. Dacă l-ai făcut o dată e floare la ureche. Așa că, fie că aveţi musafiri sau vreţi să pregătiţi rapid o masă delicioasă în familie, pizza este o variantă la îndemână, uşor de preparat într-un timp scurt.


Pentru blat aveţi nevoie de: 2 căni de făină (250 mililitri), 1 cană de apă, 25 grame de drojdie proapătă, un pumn de ulei, 1 linguriţă de zahăr, 1 linguriță de sare.


Modul de preparare al blatului: În apa călduţă dizolvăm zahărul şi drojdia, însă nu și sarea. După dizolvare o punem într-un vas încăpător în mijlocul făinii, amestecată cu 2 linguri de făină și lăsăm 15 minute să se odihnească, după care frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen. Adăugăm sarea și frământăm aproximativ 10 minute. La sfârșit încorporăm uleiul. Acoperim aluatul şi îl punem la dospit într-o zonă călduroasă. Îl lăsăm să dospească o oră și încă 20 de minute după ce l-am întins în tavă, în timp ce putem pregăti ingredientele.


Pentru sos aveţi nevoie de: 200 de mililitri de suc de roşii sau passata, un praf de sare, o linguriță de zahăr, o linguriță de muștar, o linguriță de ulei, piper, oregano, busuioc, usturoi pisat sau praf de usturoi granule şi puţină paprika dulce sau iute.


Întindeţi blatul folosind un făcăleţ şi aşezaţi-l în tavă cu hârtie de copt. După aproximativ 15 -20 minute, ungeți blatul cu sosul de pizza şi adăugaţi ingredientele.


De data aceasta am adăugat: gorgonzola, mozarella rasă, puțin cașcaval afumat, ciuperci champignon, ceapă, măsline, ardei roșu, porumb și salam de foarte bună calitate: salam chorizo și prosciutto crudo.37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page