top of page

Pandemia ne-a accentuat dorul de explorare! Baia Mare, orașul în care te reconectezi cu tine


Un lucru știm sigur: pandemia ne-a accentuat dorul de explorare! După mult prea multe zile de iarnă, de stat în prizonieratul apartamentului, a sosit momentul să îți planifici următoareata aventură din aceast an. Acum ai ocazia mai mult ca niciodată să vizitezi România și locurile ei ascunse, ca mai apoi să postezi pe Instagram și lumea să te întrebe asta chiar e la noi în țară?


De asemenea, perioada pandemică este cea care a crescut cu certitudine sentimentul de anxietate în sufletul multora, deoarece între factorii declanșatori ai anxietății regăsim incertitudinea, lipsa sau excesul de informație, nesiguranța cu privire la un moment din viitor (fie el apropiat de prezent, sau chiar ceva vag și îndepărtat), lipsa de previzibilitate. Atât ce se întâmplă în prezent, o problemă reală în momentul de față, cât și ce se poate întâmpla în viitor, respectiv o problemă inexistentă în prezent, pot reprezenta în egală măsură surse de anxietate.


Dacă toate acestea se întâmplă într-un context de viață stresant, având în spate o istorie de abuz fizic sau emoțional sau un eveniment traumatizant, cresc neșansele de a dezvolta o tulburare de anxietate, conform studiilor de specialitate.


Sub asediul anxietății ajungem să ne focusăm doar pe aspectele nefavorabile ale unei situații sau ale unei întâmplări și să anticipăm doar evoluții negative ale lucrurilor din jur.


Nimic nu este bine și chiar dacă este bine, ceva rău se poate întâmpla oricând. Așadar, îngrijorarea excesivă față de lucrurile cotidiene, mai mari sau mai mici este un alt indiciu.


În funcție de aspectele specifice ale vieții fiecăruia dintre noi, există o mulțime de abordări care merită încercate, pentru a reuși să controlăm anxietatea și efectele ei extinse. Exemplele de mai jos sunt menite să ne dea doar câteva idei pe marginea cărora putem adapta soluții personalizate fiecărei situații în parte.Sursă foto: Kalmar Zoltan, Cătălin Cherecheș - primarul municipiului Baia Mare💜 Anxietatea se vindecă și prin hobby-uri, mai ales dacă suntem creativi. Putem desena sau picta liber, putem să (re)descoperim toate funcțiile aparatului de fotografiat sau mai bine puteți lua la pas, #OrașulInstagramabil, Baia Mare.


💜 Contactul cu natura are un efect benefic prea puțin apreciat și foarte important asupra minții și corpului nostru. Ce ar fi o plimbare fără acel mic moment de răgaz dedicat ție și gândurilor tale? Cel în care oprești totul pentru câteva minute și te bucuri de lucrurile pe care orașul ți le oferă: cântecul păsărilor, cerul mult prea senin, mirosul ierbii și aerul proaspăt pe care Baia Mare îl expiră prin toți porii. Pentru astfel de momente te poți refugia în locuri verzi, în parcurile înflorite menite să te inspire să trăiești cu drag și să observi frumusețea așa cum e ea: simplă.


💜 De asemenea, putem să începem un program de exerciții fizice, putem alerga prin cartier sau, și mai bine, putem face o drumeție. Cu ritm lent sau energic, pe #CâmpulTineretului doar natura este cea care îți poate dicta starea: liniște, armonie și #Wellbeing.


Anxietatea se vindecă atunci când înțelegem că nevoia noastră de control este inadecvată realității și, treptat, acceptăm limitele pe care le avem și dozele de control sănătoase.


💜 Așa că, găsește-ți refugiu într-un loc prețios și reîndrăgostește-te de Baia Mare, din nou și din nou, dintr-o singură privire atotcuprinzătoare.


Soarele e pe drum, apregătește-ți bagajele și explorează Baia Mare. Sunt multe locuri frumoase pe care trebuie să le descoperi.


Tu ce alegi pentru următoarea ta escapdă?

35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page