top of page

Oraș verde: Baia Mare este un oraș în care vrei să trăiești, afirmă însuși un vienez


Orașul Viena a fost nominalizat printre cele mai verzi orașe din lume conform site-ului oficial al administrației publice vieneze - wien.info.


“Niciun alt oraş din lume nu este atât de verde! Pe 22.04.2020, de Ziua Mondială a Pământului, Resonance Consultancy, un grup de consultanţă pentru proiecte imobiliare, turism şi dezvoltare economică, cu sedii în Vancouver şi New York, a publicat lista celor mai verzi oraşe din lume. Cele mai vizitate 50 de oraşe au fost evaluate pe baza unor criterii noi, verzi”, scrie wien.info.


De ce a fost denumit așa? Conform wien.info, Viena este în top la următoarele capitole:


🌳 Parcurile şi zonele de recreere sunt la tot pasul – jumătate de oraş este de fapt un spaţiu verde.

🌳 Mijloacele de transport public din Viena asigură transportul în orice loc. De aceea, fiecare al doilea vienez preferă să le folosească.

🌳 Programele de reciclare şi de producere a compostului sunt şi ele de top: 30% din energia necesară oraşului provine din surse regenerabile.

🌳 Valorificarea deşeurilor se face într-un mod elegant pentru că în Viena, energia este şi ea o artă.

🌳 Pieţele ţărăneşti locale îi asigură oraşului alimente de cea mai bună calitate.

🌳 Viena este un paradis pentru pietoni.


”Viena este unul din oraşele cu cele mai multe spaţii verzi din lume: jumătate din oraş este format din spaţii verzi, pe care le datorează numeroaselor parcuri, păduri şi chiar a parcelelor care se utilizează pentru agricultură.


Oferta variată de activităţi în aer liber şi apele Vienei fac din aceasta atât un oraş cu o calitate superioară a vieţii, cât şi un spaţiu vital apreciat şi benefic nu numai pentru oameni”, explicitează wien.info.


Și în Baia Mare există nenumărate posibilităţi pentru petrecerea unor ore de relaxare liniştite. Indiferent dacă vă plimbaţi prin parcul verde “Regina Maria”, dacă faceţi un popas pe Câmpul Tineretului sau într-un local confortabil, vă delectaţi în mijlocul naturii, iar aerul proaspăt şi armonia sunt garantate!

Foto: Kalmar Zoltan

Cu toții ne putem bucura de spiritul verde al orașului Baia Mare, de relaxare, Câmpul Tineretului fiind un univers de petrecere a timpului liber.

În acest context, pentru mine a fost o mare bucurie, atunci când un austriac care urmărește pagina de Facebook, Maramureș Cotidian, a afirmat despre orașul Baia Mare: “In Baia Mare ist gut zu leben!” - Baia Mare, este un oraș în care vrei să trăiești. Adică, acum și pentru totdeauna, Baia Mare, oraș verde 🌿, sloganul de brand turistic al Vienei. 😋


101 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page