top of page

Nu vă puneți cu femeile mironosițe! - Preasfințitul Părinte Iustin la Duminica MironosițelorMesajul Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la Duminica Mironosițelor este unul foarte concentrat - ,,Nu vă puneți cu femeile mironosițe!"
,,Apostolii, cu excepția Sfântului Ioan Evanghelistul, au fugit ca să nu fie reținuți și ei la prinderea lui Iisus în Grădina Ghetsimani, în Joia Sfintelor Pătimiri, în urma trădării lui Iuda!" explică Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
De asemenea Preasfințitul Părinte Episcop detaliază prin fapte curajul și credinţa femeilor mironosițe <<Femeile mironosițe însă au rămas cu Iisus, la proces, la umilințe, bătăi, schingiuiri și au auzit toate jignirile care i s-au adus Fiului lui Dumnezeu! În cele din urmă au ascultat, prăbușite de durere alături de Maica Domnului, sentința finală, definitivă și irevocabilă, rostită de Pilat: „condamnare la moarte prin răstignire!” Ele nu au capitulat nici în fața acelei sentințe știind că este nedreaptă și criminală, ci au continuat să rămână aproape de Iisus, care-și purta crucea spre Golgota!Mai mult, în mersul acelui convoi îngrozitor de sinistru, Hristos era flancat de-o parte și de alta de fioroșii soldați romani în zalele lor de lupta, care aveau menirea să descurajeze pe oricine ar fi încercat să dea o mâna de ajutor Celui ce cădea sub povara grea a crucii. Și totuși, printre necruțătorii soldați romani, Veronica, una din femeile mironosițe, rupând cordonul, ajunge la Iisus, și îngenunchind, îi oferă mahrama, Să-și șteargă sângele și sudoarea de pe față!


Drept răsplată de la Hristos, primește înapoi mahrama cu chipul Său imprimat pe ea! Este prima imagine iconică, prima icoană creștină a Fiului lui Dumnezeu Întrupat!>>Preasfinția Sa concluzionează foarte frumos <<nu vă puneți cu femeile creștine, deoarece ele au apărat pe Hristos, au apărat și împodobit Biserica Lui Dumnezeu, ele au apărat Familia creștină, martirii din timpul comunismului și au născut și au crescut eroii neamului! Ele nu se tem de forțele întunecate ale iadului căci au primit cele dintâi mesajul de la Hristos Înviat, drept rasplată pentru curajul lor: „Bucurați-vă și nu vă temeți!“Cu acest prilej, dorim să urăm la mulți ani tuturor femeilor mironosițe ale Eparhiei noastre: moroșence și băimărence, sătmărence și oșence, chiorence, codrence și lăpușence!>>


Alexandra GHIȚESCU
314 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page