top of page

Nimic nu este întâmplător, nimic nu este fără destinație din partea lui Dumnezeu - PS Iustin


Joi, 2 aprilie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop IUSTIN al Maramureșului și Sătmarului a dat un comunicat în care a vorbit despre faptul că nimic nu este haotic și lipsit de sens.

,,Mântuitorul Iisus Hristos nu a făcut misiune heirupistă! La Învierea lui Lazăr, a întârziat în călătorie mai mult, până ce Lazăr, prietenul Său, a adormit! Totul însă la Mântuitorul avea o țintă, un scop prestabilit, o pedagogie!" a explicat ierarhul.De asemenea a mai adăugat că ,,finalitatea fiecărui gest, a fiecărei cuvântări sau acțiuni a Mântuitorului avea o logică imbatabilă, care urmarea să-i transforme pe ucenici în dascăli, iar pe ascultători - printre care se aflau și potrivnici - în următori și mărturisitori!"


La final acesta a concluzionat ,,dacă Hristos va hotărî ca anul acesta să facem Paștile în singurătate, ca și apostolii în foișor, care n-au înțeles de ce în Duminica Floriilor, intrare triumfală și baie de mulțime, iar la o săptămână, atâta umilință, atâta spaimă și întristare, vom primi și noi decizia Învățătorului cu convingerea ca El este viu și va veni la noi fie și spre seară, să ne dăruiască pacea și puterea de a reveni în mijlocul mulțimilor - și ele în mare încercare, întristare și derută - și a le vesti că am văzut pe Domnul și că El este viu! (Luca 24, 1-3; Ioan 20,18)."

,,Nimic nu este întâmplător, nimic nu este fără mesaj, nimic nu este fără destinație din partea lui Dumnezeu! Așa spun părinții duhovnicești din toate timpurile", a conchis ierarhul.


Alexandra GHIȚESCU

330 afișări0 comentarii
bottom of page