top of page

Muncă, pasiune și mult suflet. Despre mixologie cu Silviu Roșu

Ultima perioadă am simțit din nou cum e să te distrezi… ca în vremurile bune.

Când orașul se topește sub soare, când străzile devin din ce în ce mai aglomerate, iar căldura se dezlănțuie în voie, tot ce ne dorim e să fim înconjurați de umbra copacilor, să răsune muzica, să ne putem bucura de o mâncare delicioasă și un drink răcoritor, toate într-un decor care să ne deconecteze pentru câteva ore de la ritmul cotidian. Distracție, răcoare, natură...
Silviu Roșu - cocktail artist

Ani de zile am mers la piscina Castel Transilvania, dar abia acum am avut ocazia să-l cunosc pe Silviu Roșu, unul dintre cei doi tineri barista ai locației. Muncă, pasiune, dar și foarte mult suflet, acestea ar fi cuvintele care îl caracterizează. Așa cum spune el, să fii un cocktail artist nu e doar despre licori, ci despre experiența pe care ei promit să o trăiești acolo. Iar promisiunea nu e în van.

După o perioadă în care în România s-a urmărit în primul rând cantitatea, și nu calitatea, un cocktail artist încercă să readucă un strop din "la belle epoque", îndemându-i pe clienți să consume, dar să țină cont de anumite standarde și asocieri, explică Silviu cu multă pasiune.

Energia, creativitatea și perseverența sa și-au pus amprenta asupra a ce este astăzi zona de distracție a piscinei de la Castel Transilvania.Ne-a inspirat și ne-a împărtășit dragostea pentru viața trăită în ritm de bun gust și ne-a arătat că fiecare zi în mijlocul naturii poate fi prilej de a crea amintiri de neuitat, prin vibe-ul autentic al muzicii selectate chiar de el și cocktailurile unice.


Cocktail Experience - Zâmbetul șarmant al lui Silviu ! În Țara Maramureșului totul se învârte în jurul oamenilor! Ducem povestea mai departe! Muncă, pasiune, dar și foarte mult suflet. ❤️

De la meșterul rural la meșterul urban! 😉Priceperea de a amesteca băuturile cu scopul de a obține gusturi și arome noi sau combinații surprinzătoare a fost dintotdeauna la mare apreciere. Cronicile curților regale europene abundă în rețete și istorisiri despre bucătari iscusiți, care amestecau vinul cu mirodenii, care puneau băuturi distilate în ceai sau fructe proaspete în paharele doamnelor din înalta societate. Astăzi, definiția unanim acceptată a unui cocktail ne spune că acesta este un amestec de vin sau băuturi tari cu alte ingrediente cu rol aromatizant.


Silviu explică că invitații se vor întoarce la bar din două motive: în primul rând pentru că le-au plăcut cocktailurille, iar în al doilea rând pentru că au socializat cu barista. Tot el detaliază că un profesionist în spatele unui bar trebuie să die capabil să execute comenzi și să socializeze în același timp, fără să fie absorbit cu capul în pământ de ingredientele din bar și de modul de prepapare al băuturii.


Bucură-te de experiențe unice și memorabile! Vremea este perfectă, cocktailurile sunt delicioase, iar Baia Mare te așteaptă să te întâlnești cu prietenii. 🍸Să fie despre socializare, distracție, cocktailuri și oameni mișto.

Un signature cocktail, Jungle Thrill by Silviu Roșu !
Dacă esti mixologist sigur ai fost confundat cu un barman. Un mediu nou în România, atrage pe bune întrebarea asta. Diferența este calitativă și cantitativă, fiecare dintre cele două meserii accesând 2 zone diferite deși ele sunt practicate în același mediu, de horeca.

Mixologia prin definiție este o artă pentru că pleacă de la creație. Este ca o farmacie cu laborator propriu, iar cocktailurile sau ingredientele de bază nu vin pe bandă rulantă, ci special pentru momente propice, a conchis Silviu răspunzându-mi întrebărilor mele.Așadar, mixologia este o stiință care combină foarte multe aspecte, de aceea mixologiști sau signature cocktail artiștii precum Silviu sunt experți în gusturi.

#CocktailEXPERIENCE! Uneori vrei să savurezi un long drink! Pentru zilele sau serile în care fancy definește atmosfera! Dulce, acrișor și ceva fermecător: Jungle Thrill. Ingrediente magice pentru băuturi pe care nu le mai lași din mână.Nu știu cum faceți, dar e plin de energie la noi în Baia Mare. Spectacol în pahare și pe lângă, plăcere pentru papilele gustative. 🍸Cin-cin, pentru o vară nesfârșită! Un super signature cocktail, Blue Lagoon ! Descoperă Țara Maramureșului - locul unde te reconectezi cu tine, colțul de serenitate de care ai nevoie.
Mixologii sunt cei care au privirea în ansamblu a unui bar, făcând combinația perfectă între eveniment, băutură, muzică, ingrediente si clienți care evoluează de la consumerism la gust..ism.

Ca și încheiere l-am întrebat pe Silviu care este motto-ul lui în viață. Mi-a răspuns cu zâmbetul pe buze și cu optimismul său specific: Mergi înainte! Cei mai frumoși ani din viață sunt anii care vor veni!
Alecandra Catrinel GHIȚESCU

54 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page