top of page

Let’s hygge sau găsește fericirea în plăcerile simple ale vieții

Chiar dacă pandemia a schimbat puțin tiparul vieții, anul acesta putem remarca un pas timid făcut în față către felul în care obișnuiau să decurgă lucrurile altă dată.

Toamna este unul dintre cele mai importante momente din an, dar și unul peste care, cei mai mulți dintre noi, trecem prea repede – ba ne este dor de vară, ba suntem prinși și stresați de începerea școlii sau de noile proiecte de la servici, ba ne gândim la vacanța de Crăciun și lista poate continua. Cu toate acestea, anotimpul nu se oprește din a ne surprinde cu momente demne de imortalizat, îmbrățișat, plimbat și savurat.

Toamna surprinsă în diverse ipostaze mie îmi dă chiar un vibe de bine, de liniște și de armonie. Probabil și cromatica naturii ajută foarte mult la aceste stări.


Meik Wiking este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Despre Danemarca se spune că ar fi cea mai fericită țară din lume, așa că deși n-aș fi bănuit că există un astfel de Institut de Cercetare, cred că este situat chiar în locul potrivit. Dacă în urma studiilor s-a constatat că danezii se declară mai fericiți decât celelalte popoare, asta înseamnă că ne pot face recomandări despre cum putem ajunge să fim mai fericiți.


Termenul „hygge” se poate traduce prin „stare de bine”, „confort sufletesc”. Hygge este sentimentul pe care îl ai când privești răsăritul într-o dimineață caldă, când iei masa cu prietenii după mult timp în care nu v-ați mai văzut, când îți afunzi picioarele în nisip și inspiri aerul sărat al mării, când ești în mijlocul naturii și te minunezi de frumusețea ei.


Fericirea simplă vine dintr-o stare de confort pe care ți-o poți crea și întreține singur. Simplitatea și accesibilitatea sunt ingrediente nelipsite din starea de hygge, care se opune fundamental luxului și pretențiilor de orice fel.Cu cât mai simplu, cu atât mai hygge. Această stare de bine poate fi creată atât acasă, cât și într-o cafenea, în vacanța la schi cu prietenii, la un picnic sau un grătar și chiar, de ce nu, la birou.

Fericirea o găsim atunci când apreciem plăcerile simple ale vieții: atmosfera pe care o creăm în jurul nostru, prezența conștientă, delectarea cu ceea ce ne face plăcere (cafea, ciocolată, fursecuri), recunoștința pentru ceea ce avem sau întâlnirile cu prietenii.


Așa că let’s hygge sau găsește fericirea în plăcerile simple ale vieții! 💜Alexandra Catrinel Ghițescu


36 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page