top of page

Legătura dintre motivarea angajaților și succesul unui proiect? Întrebarea este cum?


Vrei sa incurajezi si sa inspiri motivatie?

Motivatia este entuziamul intrinsec, un sentiment interior care il face pe individ sa actioneze.Fiecare angajat are activitati, evenimente, oameni, scopuri care il motiveaza. Asa ca motivarea pentru unele aspecte ale vietii exista in actiunile fiecarei persoane.


Cum poti sa creezi un mediu motivational pentru angajati? Multi angajatori uita de importanta motivarii angajatilor ca si o cale pentru implinirea misiunii si viziunii lor. Chiar si cand inteleg acest lucru le lipseste capacitatea de a crea un mediu motivational pentru angajati.


Angajatorii destepti cunosc legatura dintre motivarea angajatilor si succesul afacerii lor. Intrebarea este cum?Comunicarea

Daca ai probleme in a-ti tine angajatii buni, ar trebui sa incepi sa vorbesti nu catre ci cu angajatii tai. Asculta in mod inteligent ideile angajatilor, conflictele lor, grijile lor.


Feedback-ul

Da feedback pozitiv cat de des posibil. Nu uita sa spui multumesc cat de des posibil pentru o sarcina bine facuta.


Comporta-te corect, cu respect si creaza incredere

Creaza un mediu favorabil. Atunci cand apar probleme, examineaza circumstantele, intelege contextul si doar apoi emite judecati. Respecta si increde-te in echipa ta, fa-i pe oameni sa iti aprecieze onestitatea.


Ai incredere si verifica, dar incearca sa faci munca distractiva

Liderii buni sunt atenti la imaginea de ansamblu si la detalii, le pasa atat de produs cat si de angajati. Aminteste-ti sa ai zambetul pe buze! Fii luminos! Daca faci munca cu placere chiar se vede, creste productivitatea si entuziasmul.


Da atentie planurilor de dezvoltare a carierei

Chiar si in vremuri grele, angajatii cu potential au oportunitati. Conteaza pentru un angajat sa creada ca managerului chiar ii pasa de cariera spre care el se indreapta. Mentoratul, formarea, training-ul aditional pot fi importante pentru angajat si apreciate. Da-le sansa angajatilor sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele!


Alexandra GHIȚESCU

40 afișări0 comentarii
bottom of page