top of page

Inspirație de curaj și bine! Nu trimite rațele la școala de vulturi!


De ce? Pentru ca nu merge. Oamenii buni se gasesc, nu se schimba. Se pot schimba, dar nu-i poti schimba tu. Daca iti doresti oameni motivati trebuie sa ii gasesti, nu sa ii motivezi.Nu iti pierde vremea sa trimiti ratele la scoala de vulturi, vei frustra atat ratele cat si vulturii!Ratele nu sunt vulturi si nici nu isi doresc sa devina. Si ratele au farmecul lor, au putere si trebuie sa fie apreciate pentru aceasta. Sunt excelente inotatoare. Cere-i unui vultur sa inoate sau sa migreze mii de mile si va avea probleme.


Leadership-ul, inseamna plasarea oamenilor potriviti la locul potrivit astfel incat sa fie persoane de succes.


Ca si lider trebuie intotdeauna sa-i determini pe oameni sa isi depaseasca zona de confort, nu nivelul lor de competenta.


Daca trimiti ratele la scoala de vulturi te vei frustra pe tine insuti.


Ai condus vreodata oameni care nu s-au ridicat niciodata la nivelul asteptarilor tale? Nu conteaza cat i-ai motivat, le-ai dat resurse sau oportunități, nu s-au descurcat conform asteptarilor tale. Poate ca nu ei au fost problema, ci tu. Daca iei o rata si o pui sa faca treaba vulturului, tu esti de vina. Ca si lider, treaba ta este sa ajuti ratele sa devina rate mai bune si pe vulturi, vulturi mai buni – sa-i pui la locul potrivit si sa ii ajuti sa isi atinga potentialul. Peste ani ne dam seama ca am gresit incercand sa transformam ratele in vulturi, nu ar trebui sa cerem cuiva sa creasca in domenii unde nu au talent innascut.


Leadership-ul inseamna sa pui oamenii la locul potrivit pentru a putea avea succes. Ca lider, trebuie sa iti cunosti si sa iti pretuiesti oamenii pentru ceea ce sunt si sa ii lasi sa lucreze conform punctelor lor forte.


Adaptat dupa John C. Maxwell -Don’t send your ducks to eagle school.


Alexandra GHIȚESCU

24 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page