Inspirație de curaj și bine
Gandeste-te: Care sunt oamenii care scot ce este mai bun din mine? Reflecteaza la aceasta intrebare si fa-ti timp sa ii apreciezi cu adevarat.
De ce? Pentru că 👉

Oamenii recunoscatori traiesc in prezent
Asa numita ,,boala a destinatiei” face o persoana sa incerce mereu sa isi caute fericirea undeva in viitor – cand voi absolvi, cand imi voi intalni sufletul pereche, cand imi voi plati datoriile, cand voi fi promovat, la pensie ….atunci voi fi fericit. Primul simptom al bolii destinatiei este nemultumirea. Cei infectati de ea amana bucuria pana la o anumita ocazie care s-ar putea sa nici nu mai apara.
Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa ne dam seama ca nu exista o destinatie ideala, un loc in care sa ajungi sa ramai ferict pentriu totdeauna. Asa ca sa nu mai numaram kilometrii, mai bine sa urcam mai multi munti, sa mancam mai multa inghetata, sa umblam desculti mai des, sa facem mai mult sport, sa privim mai multe apusuri, sa radem mai mult si sa plangem mai putin. Viata trebuie traita precum o calatorie.
Oamenii recunoscatori nu au frici
Frica nu este o emotie pe care sa o poti eradica, este imposibil sa o elimini pentru totdeauna. Cheia nu este sa iti reprimi frica, ci sa cultivi si sa iti exprimi emotii pozitive. In momentul in care lasam credinta, speranta si dragostea in inimile noastre, depasim frica si influenta ei descurajatoare.
Oamenii recunoscatori tin la oamenii din jurul lor
Oamenii care spun ca la varf este singuratate si-au gresit directia. Foarte multi oameni ajung in varf, dar pe cheltuiala mariajului, familei sau prieteniilor. Fiecare definitie a succesului care se bazeaza doar pe tine este o greseala. Sa traiesti si pentru altii inseamna sa adaugi cireasa de pe tort.
Asa ca nu uita, viata noastra este o reflectie a ceea ce simtim si emotiile sunt un rezultat a ceea ce gandim. Gandurile noastre elibereaza substante care pot sa ne vindece sau ne faca rau corpului, iar gandurile pozitive de recunostinta ne ajuta sa ne vindecam mintea si sufletul prin eliberarea de endorfine.
Alexandra GHIȚESCU