top of page

Impactul pandemiei asupra copiilor. Baia Mare, un oraș pentru o stare de spirit mai bună

Conform unui studiu despre impactul pandemiei de Covid-19 asupra copiilor și familiei, realizat de Organizația Salvați Copiii s-au extras câteva observații cu privire la modificările din sfera cognitiv-comportamentală și emoțională pe care copiii în pandemie le-au manifestat:


✨Plictiseala este principala stare negativă resimțită de copii, urmată de tristețe și furie. Copiii în pandemie au experimentat un număr crescut de emoții negative, fără a se corela cu modalități sănătoase de autoreglare.


✨Adolescenții spun în număr mai mare că s-au simțit singuri, triști sau furioși. Izolarea a adus cu sine mai multă anxietate.Profesorii și învățătorii sunt într-o continuă „luptă” cu propria creativitate pentru a dezvolta materiale cât mai atractive, utile, accesibile pentru elevii lor și pentru a-i motiva în procesul de învățare și adaptare la situația prin care trecem.


Faptul că aceștia au fost privați de contactul cu ceilalți a determinat instalarea dorinței și mai pătrunzătoare de a aparține unui grup, au devenit și mai vocali, mai insistenți, cu o dorință crescută de a se face remarcați.


Perioada aceasta de distanțare fizică și socială o putem compara cu perioada de doliu, de durere, care vine cu 5 faze diferite de procesare: negare, furie, negociere, depresie și acceptare. Psihologii au observat că grupa preșcolarilor și a școlarilor mici este blocată în a doua fază – furie, în vreme ce adolescenții, sunt în faza a patra, a depresiei.Așa că planificați să ieșiți împreună când este posibil în drumeții în aer liber sau în parcuri neaglomerate. Copiii în pandemie au petrecut foarte mult timp în casă, iar acest lucru are la rândul său efecte negative – au nevoie de ieșirea din același spațiu.


TIMPUL PETRECUT ÎN NATURĂ ÎNCURAJEAZĂ CREATIVITATEA ȘI NE STIMULEAZĂ IMAGINAȚIAAtunci când te plimbi în natură și respiri aer curat ai o stare de spirit mult mai bună. Natura are un efect calmant asupra organismului nostru, scăzând nivelul de stres resimțit.Fotografii: Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare


Fă o pauză și ia #BaiaMareLaPas! Explorează, descoperă și bucură-te de biodiversitate.

34 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page