top of page

Ieudul devine brand inovativ! Sorin Onișor, fotograful satului românesc în mijlocul comunității.


Miercuri, 24 iunie, Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită în localitatea Ieud din Maramureș. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Ieud în parteneriat cu Casa Tradițiilor.Sorin Onișor, renumitul fotograf al satului românesc s-a aflat ieri în mijlocul comunității ieudene, reușind să surprindă bucuria participanților.
În cadrul evenimentului au putut fi cunoscute poveștile cusătoarelor de cămeși din Ieud. "Deoarece în 24 iunie, de câțiva ani, se sărbătorește Ziua Universală a Iei, Primăria Ieud, pentru a doua oară, a sărbătorit femeile care dau viață costumului popular.De asemenea, doamnelor le-au fost acordate simbolic o diplomă, un mic cadou și un buchet de flori, fiind îndemnate astfel să transmită tinerei generații acest frumos meșteșug" a precizat David Sica pentru Maramureș Cotidian.
În Casa Tradițiilor din Ieud se află o colecție de peste 300 de cămeși maramureșene și textile tradiționale de pe Valea Izei și nu numai, unele cu o vechime de peste 100 de ani, astfel că putem spune că acestă localitate face cinste cu succes turismului maramureșean.


Credit foto: Sorin Onișor


Alexandra GHIȚESCU


1.648 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page