top of page

Hristos nu se livrează prin curier! ÎPS Teodosie, părintele duhovnicesc al tuturor românilorÎn această perioadă printre comentariile

oamenilor au fost strigăte, care se răgăsesc, probabil, în sufletul a 90% de români, care sunt creștini!
Singura alinare a credincioșilor au fost slujbele online!

Cel mai apropiat de sufletul lor, a fost Arhiepiscopul Tomisului, care a afirmat de la începutul pandemiei că va sta în rugăciune alături de oameni până la final, zi și noapte!

Oamenii nu au ezitat să-și exprime și mulțumirea pentru Înaltpreasfinția sa:

,,Jertfelnicia Înaltpreasfințitului Teodosie ne este balsam sufletelor! Urmărim sfintele slujbe, ascultăm cuvântul de învățătură plin de înțelepciune și dătător de viață al Înaltpreasfințitului Teodosie!”


,,Ceea ce face Înaltpreasfinția Sa este totul…Trebuie să luam exemplu și să ascultăm de păstorul nostru. Inaltpreasfinția sa este un model și tată pentru noi toți!”


,,Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie este cheia care ne va salva, deoarece poartă jugul tuturor răspunsurilor noastre. Am 33 de ani și mi-a fost dat să pot simți dragostea lui Dumnezeu cu ajutorul Înaltpreasfinției sale, încă din adolescență! Jerfa, cultura, rugaciunea și credința Înaltpreasfinției sale, m-au motivat si m-au facut să văd viața cu ochii ființei și să-mi pun la adăpost sufletul!”


,,Datorită IPS Teodosie am fost virtual la aproape toate slujbele săvârșite de Inaltpreasfintia sa.”


<<Puțin spus „ucenicul Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul României”! Și cât de mult l-a așteptat Sfântul pe acest doritor de mântuirea sufletelor noastre! ÎPS Teodosie – păstorul sufletelor noastre! Vrednic este! Îi vom fi alături!>>


Acestea sunt doar o mică parte din bucuria pe care și-o mărturisesc oamenii datorită a ceea ce face pentru ei Înaltul Ierarh!


Mii de comentarii se strâng zilnic pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului prin care oamenii strigă de durere și dor de Biserică, afirmând că ceea ce face Înaltpreasfințitul Părinte este singurul lucru care le mai hrănește sufletele înfometate și înstrăinate de Casa Domnului!


Adevărul este că Ierarhul Tomisului chiar a făcut tot posibilul în toată această perioadă pentru a fi cât mai aproape de oameni, măcar sufletește, dacă atât se poate! Pe lângă slujbele pe care le ține zilnic și dimineața și la miezul nopții, să ne reamintim că Înaltpreasfințitul a ținut convorbiri online, în direct, cu credincioșii… i-a ajutat pe cei ce aveau nelămuriri și i-a încurajat pe cei ce erau îndurerați! Ierarhul a ținut și o slujbă în fața Sanatoriului Balnear din Techirghiol, unde au fost cazați românii repatriați din Italia. Oamenii, neputând ajunge la biserică de Paștele Blajinilor, și-au alinat sufletele disperate urmărindu-l pe Ierarh cum a pomenit cele 15.000 de nume ale celor adormiți primite prin e-mail de la aceștia.


Înaltpreasfințitul Teodosie a fost părintele duhovnicesc al tuturor românilor (și din țară și din diaspora) în această perioadă traumatizantă!Un articol scris de Natalia LORENA

324 afișări0 comentarii
bottom of page