top of page

Hai la masă! Steak de ton la grătar, bogat în vitamina B12

Proteinele sunt importante pentru un organism energetic constant. Lipsa proteinelor în alimentaţie duce la slăbirea musculaturii, stări de oboseală şi anxietate.


De câte ori nu ai auzit expresia: mănâncă pentru a avea energie? Hrana ne dă putere în fiecare zi, iar acest lucru se datorează, printre altele, şi vitaminei B12 care contribuie la transformarea în energie a alimentelor pe care le consumăm. Asemenea altor vitamine, aceasta ajută la buna funcţionare a organismului nostru, fiind un nutrient important pentru sănătate.


Când există o deficiență a vitaminei B12, producția de serotonină scade, ducând astfel la schimbări ale stării de spirit, inclusiv la apariția episoadelor depresive. Rolul vitaminei B12 este acela de a sintetiza și metaboliza acest hormon responsabil pentru menținerea bunei dispoziții, iar un deficit trebuie corectat prin alimentație și suplimente alimentare, conform recomandării medicului specialist.


Lipsa vitaminei B12 în corp nu este la fel de comună precum carenţa altor vitamine sau nutrienţi. Motivul? În cazul unui aport nutriţional constant si echilibrat, organismul nostru are uimitoarea capacitate de a stoca necesarul acestui element nutritiv pe o perioadă de până la 5 ani.


Însă atunci când această vitamină nu este absorbită cu ajutorul sistemului digestiv, apar neplăceri sau afecțiuni care se pot întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Aceste probleme sunt mai frecvent întâlnite la cei care au un meniu vegetarian sau vegan, pentru că produsele alimentare de origine animală lipsesc din farfuria lor.


Tonul conține 453% din DRZ de vitamina B12 per 100 de grame. Somonul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B12.


Steak-ul de ton la grătar servit cu salată de roșii, avocado, castraveți, ardei roșu, puțin usturoi și garnitură de legume este un mod de a-ți demonstra că există un preparat care poate surclasa vita în preferințele unui iubitor de steak. La acestea am adăugat un sos de gorgonzola - într-un vas am pus foarte puțin ulei, gorgonzola, iaurt grecesc și brânză de vacă cu smântână din comerț. Astfel, am dat un gust excelent legumelor, iar meniul face parte din dieta ketogenică, o dietă bazată pe consumul a maxim 50 de carbohidrați pe zi, ce transformă grăsimile în energie, crește rezistența fizică și intelectuală, dă o stare generală de bine.Această carne ușoară, gustoasă, se topește în gură și este alegerea ideală dacă îți propui să urmezi o dietă echilibrată și sănătoasă.

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page