top of page

Hai la masă! Rapid, simplu și gustos

După plimbarea mea de azi pe Câmpul Tineretului, îmbrăcată doar în sacou, când am ajuns acasă mi-a fost cam frig. 🙂 Așa că am hotărât să fac rapid ceva fierbinte.


Supa de chimen e una din amintirile plăcute ale copilăriei mele. E o supă foarte simplă, cu ingrediente cum nu se poate mai ieftine.Se încinge uleiul și se adaugă o ceapă mare tocată. Se călește pe foc mediu până ce ceapa se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă o lingură și jumătate de chimen și apă sau supă. Se lasă să fiarbă 20 de minute. Se strecoară și se drege cu gălbenușuri de ou, smântână și lămâie.
Dacă tot am făcut supa, m-am gândit să fac și niște ouă umplute, perfecte pentru micul dejun. Dacă le mănânci fără pâine se încadrează în regimul keto. 🙂
Rețeta de ouă este foarte simplă. Se face maioneza, iar gălbenușurile fierte din ou se amestecă cu șuncă tăiată, pătrunjel și puțină maioneză. Restul de maioneză se amestecă cu smântână sau iaurt. Să știți ca pentru dieta keto este recomandată smântâna. Vă scriu în zilele ce urmează despre acest regim de viață. 😊 Nu am gustat ouăle umplute, dar de fiecare dată îmi ies extra delicioase.
Rapid, simplu, gustos și home made.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page