top of page

Hai la masă! O cină ușoară, salată de brocolli vibrantă și gustoasă


Am gătit azi brocolli și mi-au rămas câteva bucăți de la masa de prânz. De asemenea mi-a rămas și niște avocado de la plating. 🙂 Cum nimic nu se aruncă și am vrut sa mănânc altceva acum seara, mi-a venit o idee. Salată de broccoli cu maioneză de avocado.
Inspirația pentru această salată de broccoli cu maioneză de avocado, o rețetă vegană care a ieșit cum nu se poate mai delicioasă, a venit de la rețeta de salată de conopidă. Maioneza de avocado este sosul de care aveam nevoie pentru o salată de broccoli vibrantă și gustoasă. Cu o maioneză vegană, iată, salata mea a devenit de post, așa că e o idee bună în zilele de post! 🙂


Zis și făcut, am tăiat cubulețe avocado, am adăugat zeamă de lămâie, puțină ceapă, usturoi și pe rând am adăugat uleiul. S-a făcut foarte repede pentru că am folosit robotul. Alături am tăiat broccoli, cât de mic am putut și la final le-am amestecat. Ce poate fi mai simplu. Și cât e de gustos!


Salata asta e nemaipomenită la un mic dejun, dar e perfectă și pentru un bufet de salate/aperitive. Vegani sau nu, toți degustătorii o vor adora. Vă asigur! 🤩


Deoarece am fiert la amiază brocolli, special nu am aruncat apa pentru a face o supă de roșii. In acea apă am adăugat puțin orez, l-am lăsat la fiert, după care am adăugat suc de roșii, puțin ulei, pătrunjel și leuștean.


Simplu, rapid și gustos! 🙂

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page