top of page

Hai la masă! Meniu complet vegan - supă de legume cu roșii, paste cu ciuperci și smântână vegetală

Maramureșenii sunt oameni creștini și ospitalieri.


Creștinii ortodocși au intrat în această perioadă în post. În afară de beneficiile sufletești pe care le obținem ținând un astfel de post, oamenii de știință consideră că postul alimentar are un aport sănătos și asupra trupului.


Cele două mari posturi bisericești se țin din punct de vedere calendaristic, în perioadele în care sistemul imunitar are nevoie mai mare de întărire, mai precis - când se face trecerea de la frig la cald și invers. În astfel de perioade, e foarte ușor să fim predispuși la răceli și viroze respiratorii. Apar asteniile, nu ne odihnim suficient în timpul somnului, avem senzația de oboseală și devenim mai irascibili, lăsând factorii de stres să ne afecteze mai mult decât în mod obișnuit.


Prin urmare, avem nevoie de vitamine și minerale care să ne ajute să contracarăm efectele neplăcute ale schimbărilor de vreme.


Există și foarte multe tipuri de semințe și nuci, ideale pentru gustările dintre mese sau pentru îmbogățit salatele. E vremea potrivită și pentru supe și ciorbe de legume, precum și pentru supe creme.


Eu, azi, îți propun un meniu gustos și slab caloric, în ciuda faptului că este foarte sățios.


📍Supă de legume cu roșii, mult pătrunjel și leuștean - 50 calorii/ porție. Este excelent de bună la gust și hrănitoare.

📍Paste cu ciuperci și smântână vegetală- se călește ceapă, ardei gras, ciuperci (în cazul meu am folosit champignons), usturoi, la sfârșit se adaugă smântână vegetală și puțină apă fierbinte, deoarece spre deosebire de smântâna normală, cea vegetală se îngroașă la cald, așa că pentru fluidizare și cremozitate este necesară apă fierbinte (de pe paste). De asemenea smântâna vegetală are nevoie și de puțină lămâie. Ce pot spune despre acest fel? Cam prea bune de post. Delicioase! 🙂 - 300 de calorii/ o porție consistentă

📍 Budincă cu lapte de soia ca și desert - eu în loc de zahăr am folosit îndulcitor, iar ca decor gem de vișine. Laptele de soia este Alpro, fără îndulcitori. Dar, pentru desert se poate folosi și lapte de cocos, lapte de cocos cu migdale tot de la Alpro. - 150 de calorii/ porție.
Un meniu foarte consistent, care îți taie din foame până în următoarea zi. 🙂

41 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page