top of page

Hai la masă! Mâncare de post sau vegană

Starea de incertitudine și schimbările rapide pe care le-a adus odată cu ea pandemia i-au epuizat pe manoritatea. Pe toate planurile. Am străbătut un an pandemic care pe mulți i-a stors de energie și de chef, le-a doborât tonusul. Cu toții vânăm armonia și echilibrul. Aspirăm la starea de bine pe care pandemia pare că a dizolvat-o ușor.


Așa că postul, cu multitudinea de culori și verdețuri e binevenit. Deși în primele 2 zile de post, conform canoanelor, nu se mănâncă decât seara pâine, nu toți suntem pe un urcuș duhovnicesc înalt, așa că eu pentru azi îți propun ceva rapid, simplu și gustos. Chiar dacă nu ții post te vei simți mai ager la minte după o astfel de mâncare, keto desigur.


Am făcut rapid o supă de legume în felul următor: am fiert broccoli, iar în apa rezultată am pus la fiert legume pentru ciorbă de văcuță, iar la sfârșit am adăugat puțin ulei, leuștean și pătrunjel.La felul al doilea am făcut un sos de roșii: am călit o ceapă, ardei roșu, morcov ras, țelină rasă, iar la sfârșit am adăugat 3 căței de usturoi, boia, o cană de apă fierbinte, 500 gr. de suc de roșii, puțin zahăr, piper, oregano, busuioc și rozmarin. A ieșit supra gustos. Eu l-am mâncat cu broccoli, dar este un sos genial și pentru paste, sau pentru cine mănâncă carne se pot adăuga cubulețe de pui tras la tigaie sau bacon și parmezan.

La desert îți propun câteva bucăți de ciocolată neagră, să rămânem tot pe stilul keto 😊 sau alune caju picante. 😋 Bun, nu? Sau prea bun de post. Bucurie în farfurie.

136 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page