top of page

Hai la masă! Hai la o pizza delicioasă!

Cei de rit ortodox lăsăm sec de carne în această zi. Așa că, deoarece îmi doream o pizza cumsecade, cu suficientă brânză și ingrediente pe ea, am zis să o prepar înainte de a merge la biserică. 🙂


Fie că aveţi musafiri sau vreţi să pregătiţi rapid o masă delicioasă în familie, pizza este o variantă la îndemână, uşor de preparat într-un timp scurt.

Pentru blat aveţi nevoie de: 2 căni jumate de făină, 1 cană de apă, 1 pliculeț în drojdie uscată, un pumn de ulei, 1 linguriţă de zahăr, 1 linguriță de sare.Modul de preparare al blatului: În apa călduţă dizolvăm zahărul, sarea şi drojdia. După dizolvare o punem într-un vas încăpător peste făină şi o frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen. Adăugăm uleiul şi frământăm aluatul până ce se încorporează tot uleiul. Acoperim aluatul şi îl punem la dospit într-o zonă călduroasă. Îl lăsăm să dospească minim 30 minute.


Pentru sos aveţi nevoie de: 50 de mililitri de suc de roşii sau passata, un praf de sare, puţin zahăr, piper, oregano şi un grăunte de usturoi pisat sau un praf de usturoi granule şi puţină paprika dulce sau iute.


Întindeţi blatul folosind un făcăleţ şi aşezaţi-l în tavă cu hârtie de copt. Ungeţi bine blatul cu sosul de pizza şi adăugaţi ingredientele.


De data aceasta eu am pus: prosciutto crudo, salam chorizo, ceapă roșie, ardei gras roșu, ardei iute, mozzarella rasă, brânza gouda felii și gorgonzola. Un fel de combinație între pizza quatro formaggi și diavola, plus alte elemente. 🙂


Beneficiile unei pizza de casă sunt că te poți juca cu ingredientele și poți inova. ❤️


Deși în poză este acoperită de brânză 😀, a ieșit super gustoasă, așa cum mi-am dorit. Post ușor, dragii mei! 🤗

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page