top of page

Hai la masă! Beneficiile nucilor caju și a fructelor uscate pentru sănătate

Ce spui de un mic dejun energizant? Chiar dacă e post, te poți hrăni corespunzător. 🙂 Stresul și grijile care te fac să mănânci mai multă carne, nu mai sunt un argument în fața unui astfel de mic dejun. Nici măcar lipsa de fier, calciu și vitamina B din organism, deoarece acest mic dejun conține tot ce ai nevoie. Și o spun eu, o persoană care după un post lua fiole de fier, pastile de calciu și vitamina B, ceea ce nu era chiar bine, dacă prin post îmi alteram sănătatea.



În imagini: iaurt de nucă de cocos, caise uscate, căpșuni, smochine uscate și semințe de pin.




  • Nucile caju conțin o mulţime de nutrienţi, cum ar fi: magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acid folic, fier, fibre, proteine şi grăsimi sănătoase omega-3.


Datorită unui conținut foarte ridicat de triptofan, nucile caju au ajuns să fie considerate printre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei. Triptofanul este un aminoacid de care avem mare nevoie în alimentația noastră zilnică, deoarece are capacitatea de a ne îmbunătăți starea psihică, somnul, ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor, scade nivelul de stres, anxietate și ameliorează stările depresive.


Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin 4 ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.


Consumate cu moderaţie, nucile caju sunt bune în curele de slăbire. Combinaţia lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame.


  • Caisele uscate sunt adesea incluse în dieta sportivilor, deoarece cresc activitatea fizică, fac corpul mai rezistent.



Este util să folosim fructe uscate pentru elevi, studenți, lucrători intelectuali. Substanțele active stimulează performanța mentală, întăresc memoria, elimină problemele de concentrare.


De asemenea, fructele uscate ar trebui să fie incluse în dieta bărbaților care efectuează muncă fizică grea, cu un stil de viață sportiv.


  • Smochinele uscate au o mulțime de beneficii pentru sănătate, siluetă și pentru o stare de spirit senzațională. De asemenea sunt o sursă foarte bogată în fier și de calciu. În plus, potasiul pe care îl conţin nu ajută doar la reglarea tensiunii arteriale ci împiedică şi eliminarea calciului.


  • Iaurturile de nucă de cocos furnizează mulți dintre aceiași micronutrienți ca și iaurtul de lapte. O cană de iaurt îmbogățit cu nucă de cocos are 416 mg de calciu, aceeași cantitate pe care o veți găsi în iaurtul de lapte. Conțin, de asemenea, potasiu, zinc, seleniu și vitamine B.


  • Pe lângă multivitaminele pe care le conţin, căpşunile sunt cunoscute ca fiind un bun întăritor imunitar, un ajutor în prevenţia bolilor cardiovasculare, a diabetului sau chiar a cancerului.




44 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page