top of page

Hărțuirea psihologică la locul de muncă va fi interzisă prin lege. Proiectul merge la promulgare!


Hărțuirea psihologică la locul de muncă va fi interzisă prin lege. Proiectul de lege a primit votul final în Camera Deputaților și merge la promulgare. Inițiativa a venit din partea deputatului independent, Oana Bîzgan. Este un pas în plus spre respect reciproc și demnitate în ceea ce privește drepturile angajaților.


Concret, prin acest vot:

📌 Sunt interzise prin lege comportamentele care provoacă deteriorarea condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor și a demnității salariaților, fie că vorbim de comportament ostil, acțiuni nedorite, stres continuu sau amenințări.

📌 Sunt prevăzute amenzi de la 10 000 la 15 000 de lei pentu cei care săvârșesc fapte de hărțuire, precum și amenzi cuprinse între 30 000 și 50 000 de lei pentru organizațiile care nu asigură măsuri pentru prevenirea și combaterea hărțuirii.


Foto: Oana Bîzgan


Angajații trebuie să aibă acces la un mediu de lucru sigur, în care să fie protejați de abuzuri. În lipsa unui astfel de mediu, în care să fie respectați și valorizați, angajații români nu își pot atinge potențialul maxim și se confruntă adesea cu situații dintre cele mai diverse. În curând conduita ostilă și comportamentele neadecvate unui loc de muncă vor putea fi pedepsite corespunzător, iar cei care sunt de vină vor plăti, așa cum este normal. Dacă mobberii își dau sau nu seama că fac rău nici nu mai contează, cu siguranță pedeapsa pecuniară îi va face să conștientizeze rezultatul comportamentului lor neadecvat la un loc de muncă. Respectul și demnitatea sunt mai presus de orice!


Alexandra GHIȚESCU50 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page