top of page

Duminica Mironosițelor - ziua femeii creștine!


Duminica Mironosițelor ne pune înaintea ochilor minții chipul femeii care Îi urmează lui Hristos. Femeile mironosițe din Evanghelie sunt pline de curaj, pentru că dragostea şi respectul lor faţă de Hristos le-au întărit sufleteşte.


Foto: Preasfințitul Părinte Episcop IUSTIN împreună cu monahia MARIA MAGDALENA, mama dânsului


Noile „mironosițe”, cele din prezent, dau dovadă de același curaj iubitor și jertfelnic ca și cele din vremea Mântuitorului. În tumultul actual, a‑ți păstra credința și a-ți afirma valorile în antiteză cu discursul public dominant este tot un act de mare curaj.


Aşadar, ca femei credincioase, femeile mironosiţe reprezintă, în acelaşi timp, mamele şi fetele din familii, maicile şi surorile din mănăstiri. Ele reprezintă, de asemenea, şi pe femeile care sunt milostive cu cei întristaţi, cu cei îndoliați, cu cei ce sunt în pragul stricăciunii vieţii din cauza păcatului sau aduc bucurie celor pe care îi ajută.


Sfântul Ioan Gură de Aur spunea atât de frumos ,,Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii!"

Prin educația unei femei creștine, Sfântul Vasile cel Mare a devenit stâlp al Bisericii, Sfântul Ioan Gură de Aur - culmea oratoriei, prin rugăciunile și grija mamei sale Anastasia, marele Șaguna a ajuns cel mai vrednic Mitropolit al Ardealului, iar prin rugăciunile Sfintei Elena s-a încreștinat fiul ei, Constantin cel Mare, și prin el, întreg Imperiul Roman.


Să ne ajute Bunul Dumnezeu să învăţăm de la femeile mironosiţe statornicia în valori, înțelepciunea, curajul și credinţa puternică!Alexandra GHIȚESCU

261 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page