top of page

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, lansează un album de fotografieTimp de un an, Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, a derulat mai multe proiecte caritabile, iar una dintre cele mai de impact inițiative a fost concursul de fotografie Hold Still, prin care britanicii erau invitați să trimită imagini care să documenteze viața de zi cu zi din pandemie.

Programul, adresat atât fotografilor profesioniști cât și celor amatori, a fost unul de mare succes, iar ducesa, ea însăși o pasionată de fotografie, a reușit să strângă peste 31 000 de înscrieri în total și a ales 100 de fotografii finaliste. Imaginile selectate au fost expuse mai întâi la National Portrait Gallery, iar apoi au fost transformate în afișe mari și expuse pe întreg teritoriul Marii Britanii, într-o expoziție comunitară.

Următorul pas este ca Ducesa, împreună cu Kensington Palace, să cuprindă imaginile emoționante într-un album de fotografie pentru posteritate, care va fi lansat pe data de 7 mai, la fix un an de la data lansării campaniei Hold Still. Fondurile strânse în urma vânzării albumului vor fi donate către proiecte de susținere a artei și programelor dedicate îngrijirii sănătății mentale din Marea Britanie.

“Peste câteva zeci de ani, când ne vom uita în urmă la pandemia de Covid-19, ne vom aminti de provocările pe care le-am întâlnit – ni-i vom aminti pe cei pe care i-am pierdut, izolarea îndelungată dintre familii și prieteni și chinul prin care au trecut angajații din sectoarele cheie”, a scris Ducesa Kate în introducerea albumului. ”Dar ne vom aminti și de lucrurile pozitive: incredibilele dovezi de generozitate, de eroii din diversele domenii de activitate și de felul în care ne-am adaptat cu toții noului normal.”

”Sper că cele 100 de imagini finaliste vor arăta experiențele și emoțiile care s-au născut în urma acestui moment extraordinar din istoria noastră și să plătească un tribut eforturilor supraomenești depuse de cei care au muncit zi și noapte să-și apere semenii și să ne facă să ne oprim pentru un moment și sa reflectăm asupra acestei perioade neimaîntâlnite până acum”, a spus Kate Middleton, Ducesa de Cambridge.

127 afișări0 comentarii
bottom of page