top of page

Dragoste, familie, Maramureș! Laura Cosoi: Maramureșul, loc binecuvântat


Maramureșul este cu certitudine o destinație pentru toată familia. Vedeta Laura Cosoi, care a vizitat de nenumărate ori acest ținut spune: “Maramureșul mi se pare un loc binecuvântat, cu peisaje rupte din Rai și oameni care trăiesc atât de frumos!”


Tot ea detaliază despre vacanța de Paște petrecută aici - “copiii au stat mult pe-afară cu mingea, cu paletele de badminton, s-au împrietenit cu alți copii, s-au cațărat în căsuța din copac și s-au jucat cu animalele. Au uitat și de televizor și de tabletă, pentru că aveau alte distracții, mult mai interesante. Chiar și in zilele mai ploioase le imbrăcam pe fete cu salopetele impermeabile, cu cizme de cauciuc și puteau să se joace și în noroi că nu era nicio problemă.”

“În casele oamenilor trăiau nestingheriți căței, pisici sau cloști cu pui. La un moment dat, ne-am trezit cu un porc vietnamez negru, care ni se învârtea printre picioare – era animalul lor de companie. Nu pot sa descriu cât de încântați au fost copiii să se joace cu găini, cocoși sau caprele cu ieduți! Am văzut cum frământau femeile cozonacii în covată și am vopsit ouăle împreună. Ne-am integrat în stilul lor de trai simplu și profund totodată și am simțit mai intens bucuria apropierii Învierii”, a arătat Laura Cosoi.


Totodată vedeta a explică: “a doua zi de Paște, am vizitat satul Breb, favoritul prințului Charles. Am vizitat biserica veche de la începutul anilor 1600 și am prins exact momentul când oamenii se aflau la slujbă. Absolut toți – femei, bărbați și copii – erau în costume tradiționale. Nu erau turiști în zonă și se vedea că acela e momentul lor. Nu-și doresc să fie observați și fotografiați, nu fac nimic pentru ceilalți, ci așa sunt ei, așa trăiesc. M-au impresionat decența și chiar smerenia cu care trăiau sărbătoarea Paștelui, respectul pentru tradiție si credință. După slujbă, am luat-o la pas prin sat, ca și când ne-am fi plimbat printr-un muzeu în aer liber – porți uriașe sculptate cu meșteșug, parfum de brândușe și cer senin deasupra. O feerie! Ce ne puteam dori mai mult?” ❤️

296 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page