top of page

Dor de ducă? Weekendul se apropie cu pași repeziDor de ducă? 🚶‍♀️ Weekendul se apropie cu pași repezi. 🌳 Primăvara a venit, iar cu toții am așteptat zile ceva mai însorite. Zilele de primăvară sunt cele mai îmbietoare atunci când vine vorba despre drumeții și plimbări în natură, iar eu te încurajez în această perioadă să te aventurezi în împrejurimile orașului Baia Mare. De asemenea, dacă îți place să pescuiești, este locul ideal.Foto: Kalmar Zoltan


Așadar ia-ți un pix și notează! 🙂

Firiza este un cartier al municipiului Baia Mare și este situat la doar 10 km de centrul acestuia. Numele său denumește de asemenea și lacul de acumulare (apă potabilă și menajeră) din zonă. Lacul de acumulare Firiza a fost construit pentru alimentarea cu apă a municipiului, producerea energiei electrice și atenuarea viiturilor. Construit în 1964, este un baraj cu contraforți, având o înălțime de 51,5 m și o lungime la coronament de 260 m.


Peisajul este deosebit, pădurea de conifere și foioase din jur ajunge până la lac, iar dealurile din jur închid orizontul. Situat foarte aproape de orașul Baia Mare și lângă drumul către stațiunea Izvoare, lacul a devenit foarte popular în rândul excursioniștilor și al populației din Baia Mare, dornică de o oază de liniște și aer curat.

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page