top of page

Destinația Anului este despre comunitate! Țara Maramureșului este țara oamenilor ospitalieri

Actualizată în: 30 iun. 2021

🇹🇩 “Destinatia Anului nu este despre cel mai frumos, cel mai însorit loc din România. Este despre locul care merită cel mai mult vizitat – combină lucruri interesante de vizitat și o comunitate care vrea să lupte pentru asta.


De oameni care se dau peste cap să-și promoveze locurile natale sau în care locuiesc”, detaliază Cezar Dumitru despre acest proiect.
Din momentul în care am primit mesajul coordonatorului platformei, Mihai Bârsan - “Felicitări pentru promovarea Țării Maramureșului ca Destinația Anului, și toate eforturile legate de brandul de destinație. Fac parte dintre organizatorii platformei Destinația Anului. În acest moment ne pregătim de filmări și vom fi în Țara Maramureșului pe 24 și 25 iunie. Oare am putea să ne auzim ca să ne coordonăm, astfel încât sa iasă o emisiune cu adevarat reper pentru promovarea Țării Maramureșului?”, am fost zilnic în contact cu echipa și comunitatea dornică să își promoveze “țara”. Am întâlnit oameni care fac cinste Maramureșului, ospitalieri, exact așa ca și majoritatea moroșenilor, care s-au dat peste cap și au făcut tot posibilul să iasă o emisiune cât mai bună. ❤️ Bine, să vă spun sincer, am întâlnit și răutăcioși, dar nu există pădure fără uscături, iar numele lor nu le amintesc. ☺️🤩 Comunitatea din Ieud (David Sica, Casa Tradițiilor) a primit în mod exemplar echipele, meșterii populari i-au omenit la fiecare vizită. Copiii de la Asociația Teodora Dănțăușa împreună cu doamna vicepreședinte, coregraf etnolog Maria Seraz, au venit să cânte, să danseze (pe cod roșu de vijelii (a ținut Dumnezeu cu noi, nu a fost strop de ploaie), părinții au pregătit coșuri cu gogoși, plăcinte, prăjituri pentru picnic, iar doamna Monica Mare, managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, a venit după orele de program să vorbească echipei despre muzeu, pentru că #ȚaraMaramureșului este #țaraoamenilor bucuroși, ospitalieri și buni!


Concursul a început în 21 mai, iar Țara Maramureșului a intrat prin voturi în concurs din 1 iunie și a reușit să urce în topul celor 6 finaliste! A reușit prin votul comunității! 🤩


“Din nou, va învinge acea destinație care își va mobiliza cel mai bine atât comunitatea locală, cât și comunitățile de turiști. Pentru că poate vota oricine din voi, și imensa majoritate a românilor nu provin din destinațiile intrate în finală. Și nu mai e vorba de patriotism local, ci de cum te-ai simțit în respectiva destinație. Și vă invit că tot e vară sa mergeți să le vizitați… chiar și pe toate dacă aveți timp. 🙂 Și cel mai bun să învingă!”, a conchis Cezar Dumitru.


Alexandra Catrinel Ghițescu


-

www.maramurescotidian.com

96 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page