top of page

De Dragobete, iubește românește și mănâncă sănătos

Iubirea trebuie sărbătorită! ❤️ Florile primăverii, lalele și o mâncare sănătoasă, cu verde din belșug îți pot încheia seara cu multă bucurie și energie.

Așa că ce spui de o porție de creveți trași la tigaie cu usturoi, zeamă de lămâie și mult pătrunjel, alături de brocolli fiert la abur, toate presărate din abundență cu sos chilli dulce. Bun, nu?😍
Broccoli a devenit popular în țara noastră de doar câțiva ani și a intrat în scurt timp printre preferințele celor care îți doresc un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată. Poate fi consumat atât crud cât și gătit la abur, la cuptor sau fiert.


Broccoli este bogat în betacaroten și vitamina C, dar conține și valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste substanțe nutritive ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile și bacteriile, întărind sistemul imunitar și protecția naturală a organismului.


Acesta conține potasiu, un mineral esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos. Consumul regulat de broccoli poate îmbunătăți memoria și atenția și poate împiedica apariția unor afecțiuni ca demența și Alzheimer.


Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare. Datorită faptului că sunt bogaţi în proteine, dar nu conţin multe grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată.


De asemenea sunt bogați în fier care este foarte important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, au rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.

39 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page