top of page

Cum se pregătesc marile orașe pentru a le oferi locuitorilor alternative mai sănătoase de transport?


Măsurile de siguranță au început să se relaxeze în mai multe țări, astfel că orașele lucrează la strategii care să asigure o revenire treptată și sigură la normal.Din cauza pandemiei însă, nimeni nu mai vrea să riște expunerea la virus și să se urce într-un mijloc de transport aglomerat, mai ales dacă acest lucru poate fi evitat.


Astfel că în multe orașe europene există o tendință de extindere a rețelelor de biciclete si a spațiilor pietonale, pentru a le oferi locuitorilor alternative mai sănătoase de transport.
Cum se pregătesc orașele pentru acestă schimbare a mobilității?


Milano a început prin conturarea unei strategii de transformare a 35 de kilometri de infrastructură locală, care asigură piste de biciclete temporare și trotuare mai largi și în același timp scade limita de viteză pentru mașini.În Berlin, unele locuri de parcare au devenit piste de biciclete de tip pop-up.


Parisul va investi 300 de milioane de euro pentru a construi piste de biciclete pe distanțe lungi, care conectează suburbiile cu centrul orașului, iar incepând cu 4 mai, centrul Bruxelles-ului devine zonă prioritară pentru bicicliști și pietoni.


Surse: citylab, citylab, theverge

53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page