top of page

Cum sa ai un eșec de succes? "Nu am eșuat, am gasit 10.000 de căi care nu merg" Thomas A. Edison

Nimanui nu ii place sa esueze, dar trebuie sa intelegem ca a esua face parte din viata. Nu exista succes fara esec. Marii inventatori ca si Thomas Edison au experimentat multe esecuri pe drumul lor catre inventii de succes. Orice om care urmareste un scop de valoare va face greseli si va lua decizii gresite. Asadar cheia este sa iei esecul ca si un lucru normal, sa fii gata sa il transformi intr-o lectie si o piatra de temelie catre succes, un ESEC DE SUCCES.
Care sunt caile transformarii ESECULUI IN SUCCES?


Optimismul

Gaseste beneficiul in fiecare experienta negativa. Thomas Edison si-a redefinit esecurile in experimentele lui ca si "10.000 de cai care nu merg”. S-a asteptat la esec si l-a numarat ca si unul din costurile gasirii caii potrivite. Gasind beneficiul in esec, a reusit sa infaptuiasca ceva extraordinar. Optimismul nu este limitat, este o alegere si rezulta intr-o motivatie mai inalta si intr-un caracter mai puternic.Responsabilitatea

Schimba-ti raspunsul la esec prin responsabilitate. Esecul este o oportunitate de a invata. Cand esuam este usor sa dam vina pe altcineva.


Flexibilitatea

Spune adio zilei de ieri. Abilitatea de a merge mai departe este a continua sa infaptuiesti lucruri marete. Daca suntem atenti la ce am facut gresit, nu ne vom putea concentra la a face lucrurile bineInițiativa

Ia atitudine si infrunta-ti frica. A-ti fi frica nu te ajuta la nimic in indeplinirea obiectivelor tale.


Grija nu te scapa de supararea zilei de maine ci te lasa astazi fara putere.

Doar credinta ca esecul poate fi bun nu este de ajuns ca sa ne ajute sa reusim. Pe langa credinta trebuie sa facem un pas inainte pentru indeplinirea scopului nostru.


Un ESEC DE SUCCES este un esec caruia ii raspundem in mod corect – gasind partea pozitiva, luandu-ne responsabilitatea, mergand inainte si actionand.

Alexandra GHIȚESCU

206 afișări0 comentarii
bottom of page