top of page

Cum să faci lucrurile bune, când nu sunt deloc așa? Cum faci față crizei?

Actualizată în: 8 mai 2021


Crizele ne determină să facem schimbări pe care nu le-am face niciodată dacă nu ar exista criza.
Acestea ne împing în afara zonei de confort, și anume către zona creativă.

În timpul unei astfel de situații sunt 2 tipuri de oameni: cei care se întreabă ”Cât de mult va dura criza?" și cei care se întreabă “Cât timp sunt în asta cum mă pot îmbunătăți?" , ”Cum pot face din asta o treaptă și nu o piedică?”


Foto: Gabriel Motica


Napoleon Hill spunea ”în fiecare adversitate, eșec și suferință se află sămânța unui avantaj echivalent sau mai mare". Acest lucru este adevărat, însă doar dacă avem perspectiva corectă. Nu voi obține un avantaj dintr-o adversitate decât dacă am o perspectivă prin care cred acest adevăr.


Prin urmare întrebarea este ,,Cum să luăm dificultățile și să obținem avantaje din ele?"

Albert Einstein afirma ,,În mijlocul dificultăților stau oportunitățile". În mijlocul, adică o criză ne obligă să facem lucruri pe care altfel nu le-am fi făcut, să facem schimbări pe care nu le-am fi făcut niciodată.


Așadar, vă provoc pe toți să luați această experiență negativă, criza coronavirus, și să o transformați într-una pozitivă. În primul rând trebuie să fim intenționați cu timpul personal și să ne punem următoarele întrebări “Cum mă va face această criză mai bun? ", ”Ce acțiuni voi întreprinde care îmi vor îmbunătăți situația?"


Să nu uităm că toate lucrurile valoroase sunt la capătul unui urcuș. Nu ni se dă o viață care să ne învingă, ci ni se dă o viață pe care să o învingem. Nu merităm să câștigăm, dar merităm o viață în care alegem să fim învingători.


Alexandra GHIȚESCU

324 afișări0 comentarii
bottom of page