top of page

Cum să îți crești productivitatea la locul de muncă?

Productivitate si eficienta sunt cuvintele mele preferate.

Nu ma impac nicicum cu mediocritatea. Cer foarte mult de la mine, si, prin urmare, nu suport decat ceea ce este de calitate.Cateodata pentru a-ti imbunatati productivitatea nu ai nevoie decat de niste obiceiuri zilnice. Vrei sa fii mai bine-dispus la birou, mai productiv si cu zambetul pe buze? Iata cateva idei.Organizeaza-ti spatiul de lucru


Inainte de a incepe munca ia-ti cateva momente sa iti organizezi hartiile si sa faci putina ordine pe birou. Astfel iti vei mari productivitatea si vei petrece mai putin timp cautand diverse acte.


Prioritizeaza-ti si delega sarcinile


Atentia ta trebuie sa fie indreptata la cele mai importante sarcini. La cele mai putin importante gaseste modalitati de a le delega astfel ca tu sa iti petreci timpul asupra celor mai importante. Incearca sa nu iti mai verifici mail-urile de fiecare data cand apar, ci doar la intervale de timp.De ce? Aparitia fiecarui mail pe telefon sau desktop poate sa iti intrerupa concentrarea.


Adauga pete de culoare sau plante in birou


Albastru creaza un sentiment de calmitate, in timp ce rosu este extraordinar pentru munca. Un studiu de la Washington State University arata ca cei care au plante in birou sunt mai putin stresati, mai productivi si mai atenti. Adauga diplome sau poze care sa iti aminteasca de momente de succes.


Ia pauze scurte


Chiar daca aceasta inseamna sa cobori pana jos la magazin, sa vorbesti cu un coleg sau sa citesti un articol interesant pauzele scurte care nu sunt legate de munca te ajuta sa iti cresti performanta. Productivitatea scade daca nu iti iei o pauza. Kobel spune ca nu este recomandat ca oamenii sa lucreze mai mult de 8-10 ore pe zi, deoarece corpul si mintea nu mai reactioneaza.


Asculta muzica


Daca porti casti nu inseamna ca esti antisocial. Cand lucrezi si asculti piesele tale preferate iti cresti entuziasmul si astfel devii mai productiv.


Renunta la multitasking


Sa faci mai multe lucruri in acelasi timp poate parea cel mai bun mod in care iti duci la bun sfarsit task-urile, dar iti poate afecta productivitatea mai mult decat crezi.


Iata, ca este destul de simplu sa devii eficient. Este nevoie doar de putina organizare!


Alexandra GHIȚESCU

25 afișări0 comentarii
bottom of page