top of page

Cum reușim să ne menține calmul și responsabilitatea în situații de criză?

Actualizată în: 5 iun. 2020
Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale. În timp ce unele persoane privesc situația mai relaxat sau stau într-un grad de alertă rațional, altele se îngrijorează peste măsură.


În astfel de situații de criză, când incertitutinea este mare sau evoluția lucrurilor este foarte rapidă, stresul, neliniștea și teama sunt trăiri absolut firești. Cum reușim să ne menținem calmul și responsabilitatea?


Pentru a preveni alimentarea inutilă cu îngrijorări, se spune că trebuie să ne focusăm atenția pe găsirea și exploatarea unor beneficii generate de eveniment.

Întodeauna putem fi recunoscători, indiferent de moment. Nu există situație atât de negativă încât să nu găsești în ea măcar un motiv pentru care să fi recunoscător. Acolo unde există gratitudine, există speranță, fericire, iubire, sănătate.


Brian Tracy spuneSă ai o atitudine de recunostință și să multumești pentru orice ți se întâmplă, știind că fiecare pas înainte este un pas spre dobândirea a ceva mai mare și mai bun decat situația ta actuală.”


În Biblie găsim în repetate rânduri îndemnul de a fi recunoscători. În Psalmul 91, 1 se spune: „Bine este a lăuda pe Domnul şi a cânta numele Tău, Preaînalte”. Apostolul Pavel ne-a îndemnat şi el: „Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti” (Coloseni 3,15).


Deprinderea şi notarea într-un jurnal al mulţumirii a lucrurilor frumoase pe care le-am sesizat, sunt exerciţii de conştientizare a frumuseţii vieţii. Perseverenţa în mulţumire pentru fiecare lucru mărunt, nu este doar o recunoaştere a darurilor primite, ci şi o premisă pentru cele viitoare.


Să încercăm să privim partea plină a paharului, acum avem ocazia să ne gândim și să apreciem lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi. Se spune că floarea care înflorește în adversitate este mai frumoasă ca toate!Alexandra GHIȚESCU

190 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page