top of page

COVID-19: În Baia Mare sunt pregătite centrele de vaccinareAdministraţia municipiului Baia Mare a pregătit trei centre medicale destinate etapei a II-a de vaccinare, a informat pe pagina sa de Facebook, domnul primar Cătălin Cherecheş.Foto: Marius Podină


Cele trei puncte din municipiul Baia Mare sunt situate în incinta Centrului de zi pentru vârstnici CASPEV (strada Săsarului nr.3), a Centrului Social Multifuncţional Rivulus Pueris (str. Ioan Slavici nr. 1B), precum şi în cadrul sediului Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală (Bd. Unirii, nr. 19).


Primăria municipiului Baia Mare a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul unic de telefon 0733.444.422, la care vor răspunde angajaţii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, cu scopul de a facilita programările la vaccinare.


Programul centrelor de vaccinare va fi de luni până sâmbătă, între orele 8:00 - 20:00.


În etapa a II-a de vaccinare sunt înscrise următoarele categorii de persoane:

  1. Populația cu grad ridicat de risc: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

  2. Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale: personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora); personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; unități de producție, transport și distribuție gaze; unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; transport de persoane și mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); personalul din unitățile de învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale); personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

45 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page