top of page

CIOCOLATA NEAGRĂ – CARE SUNT BENEFICIILE ACESTEIA PENTRU SĂNĂTATE?

Actualizată în: 26 mar. 2021

Ciocolata, cel mai iubit dulce din lume, căruia îi rezistăm cu greu, poate fi un aliment sănătos, asta dacă e consumat regulat şi în cantităţi mici.


Ciocolata neagră conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm. Totodată, creşte producţia de endorfine în organism, ceea ce conferă organismului o stare de bine.

Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen. Datorită abilităţii ciocolatei de a îmbunătăţi circulaţia sangvină la nivel cerebral, dar şi retinian, vederea poate fi îmbunătăţită sau poate întârzia degerescenţa retiniană.


În imagini ciocolată neagră Lindt de diferite tipuri
Aceasta scade riscul de accident vascular cerebral. Conţinutul ridicat de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui.


De asemenea, boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.Consumul de ciocolată neagră poate îmbunătăți funcția creierului și poate ajuta la prevenirea afecțiunilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson. Rezultatele unui mic studiu din 2018 sugerează că flavanolii prezenți în ciocolata neagră pot spori neuroplasticitatea, ceea ce reprezintă capacitatea creierului de a se reorganiza, în special ca răspuns la leziuni și boli, se arată pe medicalnewstoday.com.


Însă, nu uitați trebuie consumată în cantități moderate.


Ciocolata, și mai ales ciocolata neagră, are mai multe beneficii pentru menținerea sănătății generale și susținerea pierderii în greutate. Nu în ultimul rând, ciocolata este o materie primă, care oferă un număr incredibil de opțiuni pe piață și fiecare își va găsi felul preferat.

32 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page