top of page

Ce mai gătim în weekend? Ce spuneți de tortellini de casă


Omul modern are o viață agitată, este mereu pe fugă și rareori are timp să-și prepare o masă consistentă și sănătoasă, de cele mai multe ori apelând la mâncare procesată.


Tortellini este un tip de pastă făcută din făină și ou, cu diverse umpluturi. Cele mai des întâlnite sunt umplutura de spanac, ciuperci, amestec de legume, brânză ricotta sau carne tocată. Acest preparat este foarte apreciat printre iubitorii de paste de toate vârstele, printre care și eu.😀


Așa că am făcut tortellini de casă umplute cu carne tocată, cu sos de smântână și șuncă, adică un fel de tortellini carbonara. 😀


Adesea le cumpăr proaspete din magazin, însă acum am făcut chiar eu aluatul.Dacă vă surâde ideea, puteți încerca și voi.


Ingrediente:


Pentru foaie:


• 200g faină


• 2 ouă


Din cele 2 ouă și 200 g faină facem un aluat pe care îl lăsăm învelit în folie alimentară pentru cca. 20 minute. Se întinde aluatul cu sucitorul.


După aceea, tăiem aluatul în pătrățele cu latura de 3 cm, sau cercuri cu diametrul de 3 cm. Adăugăm puțină compoziție pentru a nu îngreuna închiderea.


Pentru compoziție am folosit carne tocată prăjită cu ceapă, ardei roșu și suc de roșii, asezonate cu oregano și busuioc.


Am fiert tortellini aproximativ 15 minute, iar separat am călit niște șuncă.


După ce pastele au fost fierte, le-am adăugat în tigaia cu șuncă, oregano și busuioc. Am adăugat smântână cu ou după ce am stins focul, urmând astfel pașii rețetei pastelor carbonara. Deasupra am pus parmezan, însă sunt la fel de gustoase și fără.

47 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page