top of page

Cătălin Cherecheș: “Mă uit în ochii copiiilor și nu văd altceva decât bunătate și speranță”

Anual, la data de 8 aprilie este marcată Ziua Internațională a Romilor.

Baia Mare este orașul gazdă al diversității culturale, orașul oamenilor ce îl ocrotesc frumos, indiferent de cultura și etnia lor. ❤️


Foto: Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

Cu această ocazie, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a adresat pe pagina sa de Facebook un cuvânt comunității:


”Printre români, germani, maghiari, evrei și alți etnici care împreună formează marea familie a băimărenilor, avem și comunitatea romă. Ziua internațională a romilor este marcată anual la data de 8 aprilie și este un prilej de a cinsti cultura, istoria, tradițiile lor, dar și pentru a atrage atenția asupra provocărilor cu care se confruntă în special copiii și tinerii. De la discriminare și lipsurile de acasă, până la stigmatizarea din partea opiniei publice, aceste suflete nevinovate pornesc în viață cu multe minusuri și dureri. Depinde de fiecare dintre noi să înțelegem că doar susținându-i mai ales pe cei tineri, oferindu-le acces la educație, servicii sociale, vom putea să oferim un viitor mai sigur pentru noi toți“.

Totodată, edilul descrie foarte bine un sentiment pe care cred că îl împărtășim majoritatea:


”Mă uit în ochii copiiilor și nu văd altceva decât bunătate și speranță. Toți ne naștem buni, empatici, iubitori, din păcate adulții reușesc în timp să atenueze aceste calități în mulți dintre noi.”

Acesta notează că: “discriminarea este sădită tot de adulți în sufletul copiilor... Îmi doresc să recunoaștem meritul și rolul fiecărei etnii în comunitatea noastră diversă și frumoasă, multiculturală. Să vedem și partea plină a paharului, nu doar lipsurile. Să fim mereu încrezători unii în alții, să ne fim sprijin, să punem cu toții umărul pentru un viitor mai bun.”


Suntem în asentimentul domnului primar Cătălin Cherecheș. Noi băimărenii, sărbătorim Ziua Internațională a Romilor ca o familie, deoarece este orașul nostru și trăim în armonie și prietenie, iar împreună suntem mai puternici.


Diversitatea religioasă și etnică aduce înțelegere în #OrașulOamenilor.30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page