top of page

Când va veni PRIMĂVARA cu adevărat în țarăDirectorul de meteorologie operaţională în cadrul ANM, Gabriela Băncilă, a anunţat când vine primăvara în România.


“Putem spune că a venit deja primăvara. Calendaristic, la începutul săptămânii viitoare debutează primăvara. Astronomic, primăvara începe în ultima decadă a lunii martie. Este important acest aspect. Luna martie, datorită acestor aspecte, ca orice lună de tranziţie, este caracterizată în orice punct din emisfera nordică de o alternanţă a circulaţiilor aerului specifice sezonului rece care favorizează pătrunderea maselor de aer reci, apariţia precipitaţiilor sub formă de ploi sau ninsori, cu vremea însorită, caldă, lipsită de precipitaţii. Prin urmare, când spunem că vine primăvara nu trebuie să înţelegem perioade îndelungate cu vreme însorită şi caldă, pentru că, repet, luna martie este caracterizată de aceste alternanţe între circulaţiile nordice, care favorizează masele de aer reci, cu circulaţiile sudice, care aduc o masă de aer mai cald”, a spus Gabriela Băncilă la DCNewsTV

Primăvara astronomică, de pe 21 martie


„De la momentul 21 martie, când debutează primăvara astronomică, durata de strălucire a soarelui este din ce în ce mai mare şi, ca urmare, şi fenomenele meteo şi aspectul vremii au consecinţe plecând din acest punct. Dacă e să vorbim punctual, pe estimările pe termen scurt şi mediu pentru următoarea perioadă, în această săptămână am avut temperaturi mai ridicate decât cele care vor fi săptămâna viitoare”, a mai spus directorul ANM.

30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page