top of page

Baia Mare: Ne respectăm trecutul, ne uităm cu nerăbdare înspre viitor


Baia Mare iubește moștenirea sa culturală. E important să spunem tuturor că, pe 18 aprilie, sărbătorim Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice. De multe ori uităm că ar trebui ca, măcar o dată pe an, să ne amintim de monumentele şi siturile istorice din jurul nostru. Pentru a nu ne pierde identitatea avem obligaţia de a le păstra – restaura, conserva, etc – şi de a le lăsa moştenire generaţiilor viitoare.


Ne respectăm trecutul, ne uităm cu nerăbdare înspre viitor, în timp ce prezentul face din Baia Mare o destinație turistică demnă de luat în calcul.


Una dintre mândriile comunității băimărene este Piața Cetății, un loc recreere pentru cetățeni, un punct de atracție pentru turiști, o piață istorică într-un oraș european, modernism combinat cu patrimoniul cultural construit.Foto: Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia MareCe ar mai fi de spus despre Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice? Că, în fiecare an, se stabileşte o temă specifică. Pentru anul acesta, tema aleasă a fost “Complex Pasts: Diverse Futures.” (Trecut complex, viitor divers)


21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page