top of page

Baia Mare la pas, remediul tău pentru astenia de primăvară


La începutul primăverii, oricât ne bucurăm de temperaturile crescute și atmosfera călduroasă, un lucru mai greu de evitat este „astenia de primăvară”. O afecțiune cât se poate de reală, astenia este definită de starea de epuizare și oboseală a organismului cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se alătură stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.

Conform medicilor, astenia sezonieră apare mai des în cazul femeilor și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și a unor modificări hormonale sau unei alimentații defectuoase, lipsită de vitamine și minerale.


Deși poate fi ușor confundată cu depresia, astenia are câteva simptome specifice care ne ajută la identificarea și prevenirea agravării sale. Un prim semn al acestei afecțiuni constă, spun medicii, în pierderea interesului față de activități diverse cu care suntem obișnuiți.


Pe lângă această stare care ne amenință productivitatea, alte simptome comune ale asteniei sunt:

  • Stări de melancolie nemotivate;

  • Iritabilitate și anxietate;

  • Dificultăți de concentrare

  • Apetit scăzut;

  • Dureri de cap;

  • Apatie;

  • Epuizare;

  • Dureri musculare.


REMEDII PENTRU ASTENIA DE PRIMĂVARĂ


Deși această afecțiune trece de la sine în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care ne pot afecta activitatea zilnică.


Principalul mod prin care putem influența astenia de primăvară este alimentația, în care ar trebui să includem cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Astfel, o dietă de început de primăvară ar trebui să conțină doze echilibrate de fructe și legume verzi, nuci, alune și migdale, pește și fructe de mare, precum și produse lactate.


În orice caz, nu uita de activitățile care te fac întotdeauna să te simți mai bine. 🙂 Plimbările în parc, activitățile sportive, o scurtă vacanță la munte sau pur și simplu timp petrecut alături de cei dragi pot fi cele mai bune remedii pentru simptomele datorate asteniei de primăvară sau a oricărei alte afecțiuni întrucât un trup sănătos va avea mereu nevoie, înainte de toate, de o minte sănătoasă.


Așa că, dacă iei Baia Mare la pas, cu siguranță vei trece mai ușor peste astenia de primăvară.

40 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page