top of page

BAIA MARE și FERICIREA. 20 martie, o zi cu zâmbete: Se sărbătorește Ziua Internațională a FericiriiZiua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie la nivel mondial și a fost concepută și fondată de filantropul, activistul, omul de stat și consilierul special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.


În 2021, tema Zilei Internaționale a Fericirii este "Fericire pentru toţi, pentru totdeauna" ("Happiness for All, Forever"), arată happinessday.org.


Ce este fericirea? De ce să fii fericit? Cum să faci să fii fericit?


Este chiar simplu. Ce te împiedică să fii fericit? Faptul că este greu la serviciu sau nu te înţelegi cu părinţii sau că te cerţi cu partenerul de viaţă sau că nu ai bani sau că nu vezi luminiţa de la capătul tunelului? Tu alegi în orice moment dacă eşti fericit sau nu.


Uite aşa, pune un zâmbet pe faţa ta, descreţeşte-ţi fruntea, relaxează-te, inspiră adânc şi expiră, ar trebui deja să te simţi mult mai bine. Fii recunoscător zilnic pentru ceea ce ai. Nu invidia. Gândește-te la ceva ce îţi face plăcere şi mergi şi fă acel lucru. Eşti relaxat, faci ce îţi face plăcere, eşti liber, eşti fericit.


Ai nevoie de un singur ingredient ca să funcţioneze şi pentru tine şi este vorba de atitudine mentală.


Hai să întoarcem foaia şi te rog să adopţi o atitudine pozitivă, ieşi din casă cu zâmbetul pe faţă în fiecare dimineaţă.

O atitudine mentală pozitivă transmite în tot corpul tău acest flux de energie care te luminează pe tine şi pe cei din jurul tău.


De asemenea, plimbările în natură sunt demonstrate, ca fiind surse de fericire şi bună dispoziţie, așa că te îndemn să descoperi la pas, Baia Mare, #orașuloamenilorfericiți, cum îmi place mie să îl numesc.

Foto: Natalyi Ioana


Foto: Simion TarnovanÎn final, vă las decalogul pentru un trai mai fericit, de la actionforhappiness.org:


☀️Dăruieşte – Fă lucruri pentru alţii!

☀️Relaţionează – Conectează-te cu oamenii!

☀️Fii activ – Ai grijă de corpul tău, fă sport!

☀️Conştientizează – Trăieşte-ţi viaţa într-un mod asumat şi conştient!

☀️Experimentează – Continuă să înveţi lucruri noi!

☀️Țintește – Stabileşte obiective pe care să le atingi!

☀️Dezvoltă reziliență – Găseşte modalităţi prin care să îţi revii!

☀️Cultivă emoţiile pozitive – Caută starea de bine!

☀️Acceptă – Simte-te confortabil în pielea ta!

☀️Caută un sens – Raportează-te la ceva mai presus de tine! 🤗

68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page