top of page

Astăzi se sărbătorește pe tot globul cuvântul “Mulțumesc”

Astăzi se sărbătoreşte pe tot globul cuvântul #Mulţumesc. Adesea uităm să mulțumim, deși este esențial să arătăm recunoștință celor care ne fac viața mai bună. Şi medicii ne îndeamnă să spunem mulţumesc cât mai des deoarece organismul uman la auzul acestui cuvânt emană hormonul fericirii.


Pentru mine personal, cuvântul “mulțumesc” are o conotație aparte. Am învățat că prin orice se poate trece prin recunoștință, că este mai bine să fii prezent și recunoscător pentru ceea ce este dacă vrei mai mult bine în viața ta, că în orice adversitate există beneficii și oportunități dacă tu ești capabil să spui mulțumesc pentru binecuvântările din viața ta atunci când te trezești și atunci când te culci.

Foto: Costel Ciobanu, răsărit în Maramureș”Fă-ți un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” – Ralph Marston.


Mulțumește pentru faptul că ai ochi, picioare, te poți plimbaBaia Mare într-o zi de iarnă autenticăIstoria acestei zile este necunoscută, nu există nici o mențiune în ceea ce privește anul din care această zi a fost sărbătorită.

Unii spun că este creația unei companii de papetărie care încerca să-și promoveze felicitările.Mulțumește pentru lucrurile simple, învață să apreciezi lucrurile simple și în condiții de abundență

Oricare ar fi motivul, politețea trebuie sărbătorită. Nu fiecare dintre noi se gândește la cei care s-au pus direct sau indirect în slujba noastră și puțini recunosc munca altora.În vechile scrieri, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu.


În limba engleză, „thank you” derivă din „think” (gândire) – „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut” – ca și în cazul germanului „danke”.

Rusescul „spasibo” înseamnă „spasi Bog”, adică „Domnul să te păzească”.

Alexandra Catrinel Ghițescu

53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page