top of page

99 de ani de la nașterea voievodului spiritual al Maramureșului - Justinian Chira


28 mai... Ziua Eroilor și 99 de ani de la nașterea voievodului spiritual al Maramureșului, Justinian Chira.


28 mai era o zi aleasă în fiecare an, pentru noi, maramureșenii care participam la ziua de naștere a vlădicului nostru, Justinian Chira.


Era o zi cu multă bucurie. Bucuria este un DAR, nu este un dat! Ea se revarsă din preaplinul unui suflet și se împarte altor suflete care, prin împărtășirea din aceeași bucurie, devin ele însele mai pline de viață. Mare este darul celor care pot transmite bucurie, căci ei, bucurându-i pe alții, se bucură și pe ei. Și nimeni nu a sărăcit dăruind, cu atât mai puțin dacă a dăruit bucurie.


Așa a fost Părintele Arhiepiscop Justinian Chira, cel care prin bucurie, bunătate și dăruire i-a cucerit pe mulți, dacă nu cumva chiar pe toți cei pe care i-a întâlnit!


În dânsul găseam bucuria adevărată revărsată pe chip, în ochi, în zâmbet.

Fiii duhovnicești îi știu prea bine lumina bucuroasă care i se citea pe chip atunci când îi întâlnea. Transmitea încredere, putere și nădejde, toate desprinse din îndemnul lui Hristos : "Bucurați-vă!"


Părintele Arhiepiscop Justinian a fost un mare făcător de bine și un mare milostiv. Te întrebai de unde atâta putere de a dărui mereu, neîntrerupt, fără limite? Cum se făcea că izvorul bucuriei nu seca niciodată la Preasfinția Sa, că îl găseai mereu vioi și vesel? A fost omul care nu a îmbătrânit interior, spiritual și duhovnicește. Așa că, cum puteai să nu îl apreciezi?


Mâine, pe bună dreptate, în toată Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului se va pomeni numele dânsului. Numele Omului Bucuriei de Sus! Justinian Chira Arhiepiscopul.


Alexandra GHIȚESCU
320 afișări0 comentarii
bottom of page